Van choco pokerface tot #Nevershownbefore

Hoofdredacteur Marieke

Ik geloof dat ik iets te snel m’n mond open heb getrokken. Zit ik eerst nog helemaal te verkondigen hoe goed het gaat en dat ik amper trek heb in chocolade, word ik me de afgelopen dagen toch even behoorlijk op de proef gesteld!

Dag 10
Vandaag gaat het overdag eigenlijk best goed. Ik heb een drukke dag op het werk met een aantal afspraken waardoor ik geen tijd heb om aan chocola te denken.

‘s Avonds is het alleen een heel ander verhaal. Eerst heb ik nog lekker gesport daarna kook ik zowaar een gezond maaltje. Maar dan slaat het opeens toe. Ik heb zoooo’n trek in chocola. Dammit!

Voor de zoveelste keer doe ik m’n kastdeurtjes open en daar ligt nog steeds die ene heerlijke chocoladereep. Ik moet serieus een gesprek met mezelf gaan voeren. ‘Ah, wat maakt het nou uit, één klein stukje mag heus wel.’ ‘NEE!, je moet volhouden. Als je nu opgeeft, is de hele challenge verpest.’ Best wel triest dat ik mezelf zo toe moet spreken, haha. Maar het engeltje dat zegt dat ik moet volhouden, wint.

Dag 11
OMG! Vandaag krijgen we ‘s middags op de redactie gewoon de allernieuwste Bros-repen toegestuurd! CG’s Tatjana roept nog dat ik niet de redactie op moet lopen, maar het is al te laat.

De rest van de redactie valt aan op de nieuwe smaken luchtige melkchocolade met karamel, witte chocola en praliné. Oh, wat ruikt dat lekker! Ik wil zo graag mijn tanden erin zetten, zeker in de karamel-variant. Ik zie nog wat kruimels liggen. Uit frustratie ga ik naar de snoepautomaat en haal een pakje met twee stroopwafels….

Dag 12
Het is een paar dagen voor ‘De Tijd Van De Maand’ en dat houdt voor mij meestal in: SOMEBODY FEED ME SOME CHOCOLATE! Of patat, of koekjes of nou ja, whatever, als het maar ‘slecht’ en vet is. Maar goed, chocola zit er dus niet in.

En dus…worden het deze keer roze koeken. ‘s Avonds bij m’n vriend werk ik er gewoon twee naar binnen terwijl we lekker relaxed een film kijken. Gelukkig blijft het hier bij en vind ik dat ik me redelijk goed heb ingehouden. Weer een dag no-choco overleefd.

Dag 13
The universe is messing with me. Echt. De castingdag van de Model Contest bij Future Faces staat op het programma. Zo leuk om al die meiden te zien (sommigen zijn zo zenuwachtig!) en wat zitten er een beauties tussen.

CG!’s Iris en ik zijn lekker aan het werk en ondertussen worden we door de dochter van een van de Future Faces-boekers voorzien van thee. En chocoladekoekjes. Ze legt heel lief een koekje voor me neer en ik ruik gewoon dat choco-laagje.

Heel braaf leg ik uit dat ik geen chocola mag vanwege de challenge en ik maak haar blij door mijn koekje aan haar te geven. ‘s Middags heb ik met twee vriendinnen in de Bijenkorf afgesproken. Blijkbaar is er ook een evenement waarbij verklede meisjes rondlopen die jawel, CHOCOLAATJES, uitdelen! ‘Mag ik u een bonbon aanbieden, mevrouw?’ Really? Ik wil zo graag aanvallen op dat dienblad, maar ik mompel wat en draai me om 🙁

Even later kwel ik mezelf nog eens extra door naar de taart-en chocoladeafdeling te gaan. De geur van pure chocolade paashazen en lekkere melkchocolade eitjes dringt m’n neusgaten binnen. Met een pokerface (poeh, choco? doet me niks!), bestel ik vijf verrukkelijk verse weespermoppen en snel de winkel uit.

WHOA! Wat eet ik eigenlijk veel zoetigheid! Ik besef steeds meer dat ik tijdens deze challenge een hoop choco-vervangers eet. Dat moet ook maar eens afgelopen zijn…

Art-director Chris

We zijn op de helft! Vandaag is alweer dag 15 van de #cgchallenge en dus is het een goed moment om eens te kijken naar wat anderen met mijn Instagram challenge doen.

Er hebben zich inmiddels 14 instagrammers op de #30daychallenge gestort en de inzendingen zijn super divers en ongelooflijk leuk. Er staan inmiddels al ruim 140 foto’s in de gallery.

Kijk snel op Instagram (zoek op #cgchallenge) en Pinterest om alle foto’s te bekijken die er tot nu toe zijn gemaakt.

Mijn afgelopen dagen gingen eigenlijk behoorlijk goed. Sinds ik me realiseer dat ik er meer lol in moet krijgen, gaat het een stuk relaxter met mijn challenge. Het voelt veel minder geforceerd en het maken of vinden van foto’s begint nu ook weer echt leuk te worden. Scheelt ook dat ik een manier heb gevonden om mijn favoriete Instagram-tag eindelijk ook in de challenge te betrekken: #iseefaces!

Hier een overzicht tot en met afgelopen zaterdag:

Dag09: #nevershownbefore
Voor deze foto heb ik er eentje uit mijn enorme verzameling foto’s gebruikt. Toen we druk aan het verbouwen waren, heb ik in een van de muren een klein mini mezelfje getekend. Een soort “wat nou als ze deze muur over honderd jaar openbreken, dan weten ze dat er ooit een heel blij persoontje in dit huis woonde”. En ik hoop dat ie ook een beetje geluk brengt. 🙂

Dag10: #neverstopthatfeeling
Jawel, ik ga weer vader worden! Zo te gek! In juni is het zover. Spannennnnnnnnnd!!! Het gevoel dat ik steeds weer krijg bij het zien van de baby op een echo en het horen van het hartje is eigenlijk niet te beschrijven. Zo mooi! Dat gevoel zal denk ik nooit meer verdwijnen…

Dag11: #whenigrowup
Het is niet zozeer de vraag WHEN i grow up, maar meer IF hahahaha. Bijschrift bij deze foto was dan ook “NEVER GONNA HAPPEN” 🙂

Dag12: #luremein
Lure me in. Die was best even lastig. Zodra ik wakker word, spookt de challenge van die dag al door mijn hoofd. Wat zal ik gaan doen? Wat kán ik ermee?

Soms bedenk ik enorm ingewikkelde maar oh zo mooie plaatjes in mijn hoofd. Bij ‘Lure me in” denk ik altijd meteen aan Alice in Wonderland en het konijntje dat haar de gang in lokt. Dan denk ik aan sprookjes en dan slaat mijn hoofd op hol.

Tegelijkertijd realiseer ik me dat er ook gewoon gewerkt zal moeten worden, dus gonst er ook in mijn hoofd “houd het simpel”. Gelukkig kwam – zoals altijd eigenlijk – de foto vanzelf op mijn pad.

Toen ik de nog donkere CosmoGIRL!-redactie op liep, zag ik verscholen achter een klepje een groen led lampje. Waarschijnlijk van de alarminstallatie. Ik zag even letterlijk het licht! :-).

Het was even uitvogelen hier een goede foto van te maken: iPhone lens tegen de led gedrukt, beetje schuiven met de focus en de belichting en tien foto’s later was ie er dan eindelijk: het licht aan het eind van de tunnel!

Dag13: #gonetomorrow
Zaterdag was ik ‘s middags lekker bij strandtent Aloha in Wijk aan Zee. Lekker chillen in het laatste lentezonnetje. Toen ik even op het toilet mijn handen ging wassen vond ik dit “gezichtje” op de zijkant van de handdoekjesautomaat.

Ik zei al “iseefaces”. Dit smoothe gezicht deed me denken aan het gladde here today gone tomorrow-type wat maar al te vaak hier op het strand zal rond hangen als de zomer straks losbarst. De ideale foto bij het thema dus.

Oh ja, zo grappig. Later op die dag deed @kaleidoscope14 een oproepje aan me. Of ik nog een love match had voor een door haar gevonden gezichtje. Ik heb haar aan deze gladjanus voorgesteld en voila, nog diezelfde dag was de Instagram wedding een feit! Hahahaha. Meet Miss Gone Tomorrow:

Redacteur Daniëlle

Dag 9
De eerste mijlpaal is in zicht! Tien dagen zonder social media en groepsappen. Tot zover valt het me nog niet eens tegen. Ik krijg hier en daar soms halve gesprekken mee ( ‘Had je al gezien dat – ‘JAAA! Ik zag het op Facebook! Wow, echt hè?’), maar over het algemeen heb ik niet het gevoel dat ik veel mis.

Dag 10
Tien dagen zonder social media! Woooop Woooop!

Dag 11
Vandaag hoor ik het nieuws dat steeds meer Amerikaanse jongeren hun Facebook opdoeken. Reden? Pa en ma hebben namelijk ook de weg naar Facebook gevonden.

Daarom verschuift iedereen onder de twintig massaal naar Instagram en Snapchat (de app waarbij je zelf kan instellen hoe lang iemand jouw foto’s en video’s kan zien). Is dit de tweede sociale trend? Laten we nu na onze Hyves-accounts ook onze Facebook-accounts langzaam inslapen?

Dag 12
Twitter schijnt te ontploffen: Job Cohen heeft YOLO gezegd. YOLO kan dus écht niet meer. Ik ben heel benieuwd welke grappen er het meest geretweet worden over de oud-burgemeester van Amsterdam, maar ik houd me in. In plaats daarvan gebruik ik die tijd om mijn virtuele winkelmandje bij de H&M vol te laden. YOLO!

Dingen die ik anders had geliked/getwitterd.
* De website polaroin! Hier maak je van elke foto een oldskool polaroid!

* Deze broek voor nog geen tientje bij de H&M!