Van ghetto style tot Barbiegirl

Chef mode & beauty Iris

Dag 11 Barbiegirl
Sommige dingen wil je gewoon eens proberen, ook al weet je dat het wellicht niet zo te gek zal uitpakken. Ik ben deze challenge natuurlijk aangegaan om zoveel mogelijk variatie te laten zien, so here we go…..

Vandaag op het programma; roze lipgloss en babyblauwe oogschaduw.

Men neme een camera en een pruillip et voila, Barbiegirl is born…… Mij een beetje te zoet.

Dag 12 Sheneneh & Shaniqua
Het is weekend en ik sla door. Ik wil ghetto make-up proberen: zwart omlijnde lippen, een traan bij m’n oog, zwarte eyeliners en een blik zo zuur als een limoentje.

Mag ik aan jullie voorstellen Sheneneh en Shaniqua. Het behoeft natuurlijk geen verdere uitleg dat ik zo niet de deur ben uitgegaan…. Maar oh, how fun is make-up!

Dag 13 Beetje Gothic

Ik heb een bruine lippenstift aangevraagd van Inglot, omdat ik mij afvroeg of dit zou werken bij mijn bleke huid…

Ik moet zeggen, best grappig. Als ik mijn look aan vriendlief laat zien, trekt ie een afkeurende blik. ‘Beetje te gothic’….

Dus, wat hebben we hier van geleerd? Best leuk, je moet er van houden, maar aantrekkelijk? Nee das andere koek, chocoladekoek graag.

Vormgever Saskia

Het leven zonder suiker begint te wennen. Inmiddels weet ik vrij goed wat ik wel en niet kan kopen. Hoewel ik in de supermarkt nog redelijk veel etiketten blijf lezen om te checken of er toch echt geen suiker in zit.

Woensdagavond heb ik weer de koekjes gebakken, want het is girls night. Nu met wat extra pindakaas, banaan en losse pinda’s. Ze zijn heerlijk!!! Stukken beter dan vorige keer, niet zo droog en brood-achtig, maar echte koekjes!

Donderdag bestond mijn lunch uit brood met geitenkaas (zonder honing), ‘s avonds pasta met gehakt en tomatensaus. simpel en lekker. ‘s Avonds nog 2 koekjes van woensdag, die smaken nog steeds goed en ik ben meteen weer blij met dit succesje!

Vrijdag lunch ik met de groentecurry van afgelopen week met wat couscous. ‘s Avonds smeekt mijn vriendje om pannekoeken. Hoewel ik dit niet zo zie zitten zonder zoet beleg heb ik toch geen zin om apart te koken dus laat ik me overhalen. Pannekoeken met spek en kaas, zonder stroop dan maar. Toch niet hetzelfde 🙁

‘s Avonds stort ik me op een zak groente chips (het is tenslotte vrijdagavond), maar gadver!! Dit is toch echt niet mijn ding, zoetige, zoutloze gefrituurde groenten.. Het LIJKT niet eens op chips. Jakkes. Ik ben teleurgesteld en zit een beetje sip op de bank. Toch maar gewoon een paar pistache nootjes dan…

Zaterdag ontbijt ik met twee eitjes. ‘s Middags bestaat mijn lunch uit pasta met kip, spinazie en courgette van afgelopen woensdag. Weer even een tripje langs de biowinkel voor mijn inmiddels gebruikelijke extra boodschappen. ‘s Avonds gaan we eten bij een vriendinnetje, ze heeft speciaal voor mij suikervrij gekookt, wat lief! We eten een heerlijk gekruide scholfilet met salade en verse frietjes (en zelfgemaakte mayo, respect!)

Stagiaire Eva

Dag 11

Vandaag is er een boeken sale in the building, yay! Met geld op zak, staan we met de redactie hebberig te graaien tussen boeken. De leukste boeken werden natuurlijk nét voor mijn neus weggekaapt, maar ik blijf toch nog met iets over. Onder andere ‘Jas tot tas’ van styliste Dyanne Beekman.

Het kleine boekje bevat gelukkig ook nog 2 hele pagina’s met tips over shoewear. Superhandig! Naast wat goh-echt?-tips als ‘draag nooit afgetrapte schoenen onder een net outfit’, stonden er ook wat interessantere tips in.

Zo heb ik geleerd dat ik nooit meer mag denken: ‘Ach, ik moet ze alleen nog even inlopen, dan gaan ze wel lekker zitten.’ Dat is namelijk niet zo. Schoenen moeten gelijk goed zitten, zegt Dyanne. Het is een excuus, omdat ze nog niet lekker zitten. Ook worden je voeten er niet mooier van als je ze moet inlopen… Yup, been there.

Dag 12

‘Cinderella is proof that one pair of shoes can change your life’: een quote die ik tegen kwam op het internet. Love it! Ik besluit deze quote een mooi plekje te geven op mijn prikbord op mijn kamer. Met mijn nieuwe motto op zak, ga ik ’s avonds wat drinken met vriendinnetjes, op hakken natuurlijk.

Dag 13
Heerlijk uitgeslapen op de zaterdag. Ik hoef voor de eerste keer in maanden niet te werken: wat fijn! Wat zal ik vandaag eens doen? Het komt met bakken uit de hemel, dus een rondje in het bos rennen, wordt ‘t niet. Ik besluit naar de Primark te gaan, dit keer zeker wetend dat hij open is ;-).

Met mijn ultimate goal een mooi stel hakken kopen, kom ik alleen maar leuke zomerjurkjes en sieraden tegen. Geen high heels bij de Primark voor mij. Verder shoppend kom ik wél veel leuke gympies tegen…

Aaaah, frustrerend: bordeauxrode All stars, een paar blauwe sneakers van New Balance en die lage laarsjes bij de Zara in de laatste megasale… (ik. moet. ze. hebben.)!

Ik besluit mezelf te trakteren met het idee dat ik na de challenge gelijk naar de winkel mag rennen voor al dit leuks. Voordat ik die avond mijn bed in ga, schiet me opeens iets te binnen: geen hakken gedragen vandaag! WOOPS. Shame on me…

Dag 14

De zoveelste poging voor nieuwe hakken scoren, staat vandaag op nummer #5, schat ik. Samen met een vriendin ga ik gezellig de stad in. Na een paar shirtjes, een tasje en een Vanille Latte (yummy) verder, had ik nog steeds geen leuke schoenen gevonden.

Niet in mijn maat, bling in overkill, te puntige voorkant of juist te rond of ze zaten niet gelijk lekker. Dit is niet mijn dag! Wel vind ik nog een paar leuke laarsjes, mét hak maar niet high. Trots dat ik deze in een uitverkoopje heb gescoord, trek ik ze morgen toch maar aan naar CG! But still: mission unaccomplished.