Doe je mee met de mindful challenge? Tatjana heeft leuke apps en filmpjes!

Redacteur Tatjana

Dag 26

Ik heb de 7sMeditation-App al vanaf het begin van de challenge, maar er niet eerder aan gedacht om ’m te noemen. Omdat de boodschap van vandaag perfect voor het moment was, noem ik de App vandaag als mindful moment. Dankzij deze App krijg ik dagelijks om 14 uur (je kunt het tijdstip zelf instellen) een quote waardoor je even 7 seconden in het moment leeft. Eigenlijk voelt het een beetje alsof je vriendinnetje een ouderwets sms’je stuurt. Superleuk dus!

Happy moment of the day: Na werk thuis komen in een opgeruimd, schoon huis.

Quote: The number one reason why people give up so fast is because they tend to look at how far they still have to go, instead of how far they have gotten.

 

Dag 27

Om mijn spieren op te warmen voor morgen, doe ik thuis een yogasessie op een matje. Normaal doe ik dat liever in de sportschool, maar ik kies vandaag voor een korte, makkelijke sessie om te ontspannen. Wil jij 'm ook proberen? Klik dan hier.

HMOTD: Met familie besloten om samen in oktober naar een schoolreunie te gaan.

Quote: Always find a reason to laugh. It may not add years to your life but will surely add life to your years.

 

Dag 28

Vandaag ga ik meedoen aan een 10 km hardloop wedstrijd. Omdat ik op tijd wil eten ga ik eerder weg van werk. Na het eten neem ik een uur de tijd om even rustig op mijn bed te liggen lezen – even aan niets denken. Zo kan ik me mindful voorbereiden op de wedstrijd, die uiteindelijk heel goed verloopt.

HMOTD: Over de finish bij Alkmaar City Run by Night!

Quote: Decide what it is that you want. Write that shit down. Make a fucking plan. And… Work on it. Every. Single. Day.

Dag 29 

De dag na de wedstrijd staat er niets op de planning, expres. Dat is eigenlijk niets voor mij, maar wel heel mindful 😉 Ik zie wel wat er vandaag op mijn pad komt. Dat blijkt niet zo veel te zijn. Uiteindelijk ben ik niet eens naar buiten geweest! Maar dat realiseer ik me ’s avonds pas. Oeps!

HMOTD: Uitslapen!

Quote: Notice that when we resist what is, we suffer.

 

Dag 30 

De laatste dag van de challenge. Go out with a bang! Ten minste… dat was de bedoeling. Ik dacht aan een stiltedag, lange wandeling over het strand of oil pulling (Google maar even). Uiteindelijk heb ik vandaag alleen de drie minuten ademruimte gedaan. Maar dat is niet erg. Ik weet zeker dat ik dankzij de challenge meer mindful wil doen in mijn leven. Dus die bang die komt nog wel!

HMOTD: Ik was koffie vergeten bij de supermarkt, maar kwam onverwacht langs andere supermarkt en kon het toch nog scoren 😉

Quote: Fitness is not about bein better than someone else. It’s about being better than you used to be.

 

Entertainmentredacteur Kim

Wat is er gebeurd met Tara? En hoe gaat het verder met Tess en Julian? Je leest het in het laatste deel van het spannende zomerverhaal! Vorige deel gemist? Klik hier

Nog niets gelezen? Deel 1 lees je hier, 2 hierdeel 3 hier en deel 4 hier terug. 

 

26 juli
‘Wat een nachtmerrie’, fluistert Tara. We lopen samen het ziekenhuis uit. Ze is daar een nachtje gebleven om te checken of alles goed was. Gelukkig is ze naast extreem vermoeid en een beetje verzwakt verder oké. Lichamelijk dan. Samen met Chris houden we een taxi aan en gaan zo snel mogelijk naar huis. In de taxi bedenk ik me ineens dat ze daar misschien wel helemaal niet heen wil… ‘Moeten we anders naar jouw huis gaan Chris?’, vraag ik voorzichtig. Tara ligt met haar hoofd op zijn schouder achterin de auto en kijkt meteen op: ‘Nee joh, gekkie. Ik laat me door die gestoorde huisgenoot mijn huis niet uitzetten! Het is al erg genoeg dat ik drie dagen minder van de mooiste stad ooit heb kunnen genieten!’, zegt ze lachend. We grinniken opgelukt met haar mee en ik voel de tranen over mijn wangen stromen. 

27 juli
De politie is net de deur uit. Ze kwamen ons het laatste nieuws melden. Gérard heeft alles bekend en wordt overgeplaatst naar Frankrijk. Daar zal hij voor de rechter verschijnen. We hebben net ook eindelijk het hele verhaal gehoord. Hij heeft een slaapmiddel in de koffie van Tara gedaan die hij voor haar op het aanrecht had gezet vlak voor ze terugkwam uit het park. Vanaf de overkant heeft hij op haar gewacht tot ze weer terug was van joggen en is ongezien weer het huis in gegaan. Hij wist dat Julie, onze huisvrouw er de hele dag niet zou zijn, net als ik. Vervolgens heeft hij haar naar zijn kamer gedragen en in de ruimte onder de vloer gelegd. De reden? Gérard was verliefd op Taar en wilde haar met niemand delen. Toen hij hoorde van haar date met Chris knapte er iets bij hem en hij dacht dat dit de enige manier was om haar niet te verliezen. 

28 juli
‘Wow! Wat een mooie plek.’, fluistert Taar als we bovenop het dakterras van 230 5th Rooftop Bar staan. We hebben besloten om van onze laatste dagen in the city de beste dagen ooit te maken en genieten nu met z’n viertjes van de cocktails en het uitzicht. ‘Ik kan me niet voorstellen dat we straks weer thuis zijn’, zucht Julian. ‘Ik ook niet! Maar gelukkig gaan we allebei in Amsterdam studeren, dan kunnen we daar toch vast wel een keer afspreken?’, vraag ik voorzichtig. ‘Eén keertje?! Ben je gek ofzo! Het liefst zie ik je iedere dag, ieder uur, iedere minuut.’ ‘Uhm guys, get a room!’ lachend kijken Chris en Tara ons aan. 

29 juli 
‘Ik kan dit toch nooit allemaal mee naar huis nemen?!’, zucht ik terwijl ik wanhopig naar m‘n twee koffers staar. ‘Jawel babe. Julian heeft vast niet zoveel. Misschien kunnen jullie voor hem een extra koffer kopen en kan je je nieuwe garderobe daarin kwijt.’ ‘Ooo, wat moet ik toch zonder jou?! Dat is het beste idee ooit roomie!’ En ik geef Tara een dikke knuffel. ‘Kom we moeten gaan. De jongens wachten op ons bij de ingang van het park!’ Het enige wat we vanochtend kregen was een berichtje met een meetingpoint: de hoek hoofdingang van Central Park aan 5th. En een dresscode: jurkje met sleehak of platte schoenen, geen hakken. We hebben allebei een uur in een deuk gelegen om het feit dat ze zo goed over onze outfits hadden nagedacht. Ik ben benieuwd waar ze ons mee gaan verrassen! 

30 juli
Met een big smile en vier loodzware koffers staan Julian en ik op het vliegveld. Gisteren was één van de bijzonderste dagen ever. Bij het park aangekomen, wachtte er twee paarden met wagens. Julian stond bij de ene, Chris bij de ander. Allebei strak in pak. Zo mooi! Ze hadden het superwarm, ook al was de zon al bijna weg. Na een kwartiertje vroeg Julian dan ook of ik het erg zou vinden als hij z’n stropdas en jasje uitdeed. Wat een schatje! Bij het boathouse werden we door de paarden afgezet. Daar hadden ze een bootje gehuurd. Het leek wel een film. Zo romantisch! We kregen ieder onze eigen boot. Midden op het water legde Julian de boot stil en vroeg hij officieel of ik zijn vriendinnetje wilde zijn: in New York, Amsterdam en overal in de wereld. Ik gilde zo hard ’ja’, dat de mensen op het terras honderd meter verderop moesten lachen. Weer op de kant bleek dat Tara ook de verrassing van haar leven had gekregen. Stralend hield ze een ticket in de lucht: Chris gaat met haar mee naar Londen! 

 

Stagiaire Lisa

Deze week had ik een gala. Daarvoor vond ik het helemaal niet erg om een jurkje aan te doen. Ik ontdekte zelfs dat ik weer in een jurkje paste, die eerst eigenlijk te klein was. #WIN

Verder droeg ik deze week een van mijn lievelingsjurkjes. Het spijkerjurkje is echt een van mijn favorieten. Ik vind zelf dat dat jurkje me heel goed staat. Ook heb ik mijn nieuwe rok aangehad. Deze heb ik zelf gemaakt, samen met mijn moeder. Je ziet hem op de derde foto, geslaagd of niet? Er zit een split in die ongeveer bij mijn hand stopt, en hij is een beetje doorzichtig. 

Mijn laatste jurkje is het delfts blauwe rokje. Superschattig, maar ik weet nooit hoe ik hem kan combineren. Omdat de print zo speciaal is vind ik dat wel lastig. Hebben jullie nog goede tips?

Oja! En morgen mag ik eindelijk weer een broek aan 🙂