Van #mylifesofar tot een Jonge Jury nominatie (!).

Hoofdredacteur Marieke

Dag 14
Een heerlijke lazy sunday. Voor ‘t eerst sinds lange tijd weer eens schandalig lang uitgeslapen (werd om half 12 wakker ;). We ontbijten (of is dat al lunch?) met zelfgemaakte croissantjes en verse jus. Yummm! Er staat niet veel bijzonders op het programma. Het is koud en we hoeven alleen naar buiten om wat boodschappen te halen. Na een toeristisch omweggetje rijdt m’n vriend langs de allerlekkerste ijssalon ever. Ow nee, feeder! 😉 Ook al is het nog steeds freezing winter, daar moet ik natuurlijk naar binnen. Ik zeg tegen mezelf dat het mag omdat het weekend is. Vanaf morgen ga ik echt, echt, echt, maar dan ook echt minder snoepen. Maar nu eerst nog even een bekertje met drie smaken ijs (cassis, yoghurt-sinaasappel en bosvruchten) EN slagroom 🙂

Dag 15
Een nieuwe werkweek. Het wordt een druk weekje en dus plan ik vast een beetje wanneer ik wat wil gaan eten. Ik ontbijt supergezond en probeer me aan gezonde snacks als fruit en wat noten te houden. En eh, ja, uhm, twee eierkoeken. Oeps. Ik kan er toch ook niets aan doen dat ik deze nog over heb van het weekend? Toch? Ik kan ze maar beter opeten, dan zijn ze tenminste weg. Ik lieg mezelf voor dat eierkoeken heus niet zo slecht zijn. Gelukkig ga ik ‘s avonds sporten en het gaat verrassend goed. Na het koken eet ik de hele avond niets meer. Geen zoetigheid, niets. En zo moet het.

Dag 16
Prima dagje. Het enige lastige moment is tijdens de lunch. De mega Duo Penotti pot van stagiaire Eva is nog lang niet leeg en nu zet stagiaire Kelsey ook nog een flinke pot Nutella op tafel 🙁 Oh, wat ruikt dat toch lekker! ‘s Avonds bij het boodschappen doen, loop ik langs de chocolade muffins, het paas-snoepgoed, de koekjes en de chocoladeafdeling. Ga nooit boodschappen doen als je trek hebt, I know. Ik wil van alles dat zo niet goed, maar oh zo lekker is, maar ik gooi keurig netjes worteltjes, biologische soep, rijstmelk, crackers en andere healthy stuff in m’n mandje.

Dag 17
Vandaag werk ik een ochtendje thuis bij m’n vriend. Terwijl hij nog ligt te slapen, kruip ik achter de computer waar ik ongestoord aan de slag kan, maar ik maak eerst nog even een ontbijtje. Kijk nou wat al twee weken onaangeraakt in zijn kast ligt! Twee blokken pure chocolade, een Bounty en chocoladevlokken. En ik heb er nog geen kruimeltje van gegeten. Best een beetje trots als ik ben op mezelf, maak ik er een fotootje van haha.

Vanmiddag mag ik wel even zondigen, want CG!’s Iris is vandaag jarig (hiep hiep hoeraaaa!) en gaat de lekkerste appeltaart van Amsterdam halen. Ik verheug me er nu al op 🙂

Art-director Chris

De #cgchallenge gaat als een trein. Zoals ik al zei, ik begin het steeds leuker te vinden. En naar mijn idee merk je dat ook aan de foto’s (al zeg ik het zelf ;-). Gisteren waren we op de helft. En er hebben zich weer meer mensen aangesloten en de verzameling foto’s blijft lekker groeien. Dus ik ben helemaal happy!

Hier een overzichtje van de afgelopen dagen:

Dag 14 met het thema #brainfreeze.
Ik denk dan meteen aan het gezicht dat je trekt als je een te grote slok van een veel te koude milkshake drinkt. AU! Maar ja waar vind je zo’n gezicht? Juist, op de speelgoed tafel van de kids! Score!

Dag 15: #thegrassisalwaysgreener.
Tja, ik ben niet zo jaloers, of dat ik snel denk dat ik iets wil dat ik niet heb. Dus deze was best wel lastig. Ik kwam dan ook niet een twee drie iets tegen voor op de foto. Dus ik ben opnieuw door mijn foto’s gespit. Ook super leuk om te doen. Ik heb soms geen idee wat ik eigenlijk allemaal op de foto zet… En zo kwam ik deze koe tegen. In mijn hoofd zie ik haar van stukje gras naar stukje gras wandelen, omdat het er elke keer verderop groener uitziet. Tot ze een keer terug kijkt en ontdekt dat het gras groener is waar ze net al was…

Dag 16: #mylifesofar.
Voor deze kwam ik toevallig een paar hele oude foto’s van mijzelf als klein jongetje tegen. Lekker zwart wit. Man, ik ben oud hahahaha! Maar ja, alles voor de challenge he?

En vandaag is dag 17: #iseecarrots.
Ik zie wortelen. Of wortels. Maar eh… ik zie die dingen eigenlijk nooit, of wacht? Ergens in huis hebben we vast wel een speelgoed wortel. Oogjes erop plakken, et voilà! Toen ik even buiten was kwam ik een briljante #iseefaces tegen in een afvalbak. Een en een is twee! In. De. Pocket! 🙂

Redacteur Daniëlle

Dag 13
Ik ben druk bezig met het herschrijven van mijn nieuwe boek. Zo druk, dat ik niet eens doorheb ik dat ik totale onzin aan het schrijven ben. Ik ben bezig met een scène die zich vijf jaar geleden afspeelt. In die scène beschrijf ik hoe de hoofdpersoon haar klasgenootje toevoegt op Facebook en daarna nasty dingen over haar twitttert. Uhm… Really? Vijf jaar geleden waren er hooguit drie mensen actief op Twitter en zaten we allemaal nog aan de Hyves.

Dag 14
Kent iemand de serie Catfish al? Love it! In deze serie gaat een crew van MTV op zoek naar de ware gezicht achter online liefde. Want chat je wel écht met de ene hunk? Of blijk je toch stiekem met heel iemand anders een Facebook-relatie te hebben? Met een oude man? Met een meisje! Dikke aanrader, deze serie over de gevaren van verliefd worden via social media.

Dag 15
Ik heb weer drie nieuwe volgers op Twitter! Ik ben ondertussen wel benieuwd hoeveel mensen me ontvolgd hebben nu ik al vijftien dagen niets heb getweet.

Dag 16
Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Mijn boek Wraak hoort bij de laatste vijf genomineerden voor de prijs van de Jonge Jury. Een huge deal (denk: in hetzelfde rijtje als Mel Wallis de Vries en Maren Stoffels). Een van de eerste dingen die ik op de redactie uitkraam (na heel veel ge-IEH!!! en ge-WHAAAA) is: ‘Ik wil dit op Facebook zetten!’ Streng als ik ben, doe ik het niet. Ik mag wel even via CG’s Kim Facebook spieken naar de banner van de Jonge Jury waarop mijn boek staat afgebeeld. Dan maar smokkelen, dit is wel even een momentje. LIKE!

Dingen die ik anders geliked/getwitterd had

*Whoooooooooooooooooooooooooooooooooop!!! #jongejury #highfiveforme!

*Weer wat geleerd vandaag: een selfie is dus een foto die je van jezelf maakt #logisch #cglunch

* Het filmpje van Selena waarin ze Justin een sneer geeft