Van Hiep Hiep Hoera make-up tot ‘n slippertje.

Chef mode & beauty Iris

Dag 14: Beetje sixties, ofzo…

Vandaag heb ik er weer zin in! Ik heb heerlijk geslapen en ga met frisse moed mijn ochtend challenge tegemoet. (Want laten we eerlijk wezen, élke dag iets anders bedenken qua make-up is soms best lastig). Ik besluit een dikke zwarte streep poeder eyeliner met een kwastje te zetten, verhip, hij lukt in 1 keer. Zal het dan toch goed komen met mijn eyeliner skills? Ook stift ik mijn lippen knalrood, I am ready to go!

Dag 15: Inspiratieloos

Nou, het is zo ver, ik kan het vandaag dus echt even niet bedenken en val terug op mijn ‘standaard’ beige/bruine smokey eye. Nee, ik ga niet zonder make-up de deur uit, maar creatief is het vandaag even niet….

Dag 16: Party Paars

Ik ben jarig en dat geeft meteen een boost om feestelijke make-up te maken. Paars it is! Ik besluit zelfs mijn nagels te laken. Ik lees het OPI flesje en de MAC oogschaduw en guess what, ze heten allebei “Grape”! Als een blij druifje stap ik de deur uit. Halverwege de dag kijk ik in de spiegel en kom tot de conclusie dat het Pittig Paars mij Behoorlijk Bleek maakt…. Misschien moet ik ‘m nog eens proberen in combinatie met een andere lookje….To be continued…

Dag 17: Hiep hiep hoera make-up

Van mijn lieve collega’s krijg ik echt een waanzinnig make-up pakket voor mijn verjaardag. Holy smokes, designer mascara en het Lancôme pallet is precies in de kleuren die ik mooi vind. Zie hier het resultaat…. Okay, wederom niet uitbundig creatief, ik beloof beterschap, maar oh wat ben ik verliefd op mijn Givenchy mascara!

Vormgever Saskia

Dag 15
Vandaag een lekker loom dagje thuis op de bank. Heerlijk! Ik mis wel m’n favo paprikachips van Lays, dat zijn toch de beste. Ik pak de gedroogde appel-kaneelschijfjes die ik vorige week bij de biologische supermarkt heb gekocht uit de kast, maar die blijken een beetje zacht en taai te zijn geworden. Hmm, jammer. Volgende keer wat sneller opeten, als ik zo’n lekker tussendoortje gevonden heb. Dan maar een homemade koekje, die is in elk geval nog lekker :-). ‘s Avonds besluit ik gezond te doen en maak ik een courgette spinazie soep. Groente snijden, water en wat kruiden erbij, laten koken en pureren maar. Aardig geslaagd, maar nog een beetje vlak van smaak. Wel een leuk experiment. Ik besluit dat ik vaker soep moet maken, dit is lekker, makkelijk en gezond.

Dag 16
Week 3 van de challenge alweer. Vandaag hou ik het simpel, als lunch speltbrood met geitenkaas, ‘s avonds een salade met gestoomde zalm, aardappels en een maiskolf. Daarna ga ik met een vriendinnetje sporten, maar doordat ik eigenlijk te laat gegeten heb en te snel ga sporten kom ik misselijk thuis. Jakkes. Het positieve gevolg is dat ik zonder trek te hebben in iets lekkers, nog even op de bank kan kruipen.

Dag 17
Ik heb nog een heerlijk stukje zalm en wat salade over van gisteravond. Die kunnen lekker mee als lunch! Ik stop ze in mijn fietstas, maar als ik in de trein naar Amsterdam zit, bedenk ik… dat mijn lunch nog steeds in mijn fietstas zit. Bummer!!! Dan maar even snel naar de supermarkt in de pauze om kwark en een aantal stuks fruit te scoren. Ook een prima lunch, voor een keertje. Wel veel werk, al dat snijden! Na de lunch merk ik dat ik wel weer een beetje een dipje heb (toch een soort overdosis aan (fruit)suikers denk ik). Maar minder erg dan normaal, dus vooruit.

Een collega komt langs met truffelchocoladepecannoten, jammie en :'(. Moeilijk, maar ik blijf sterk 🙂 Ik ben een klein beetje trots dat ik dit met stalen gezicht afsla!

‘s Avonds eet ik oudhollandsche zuurkoolstamppot met spekjes, supergezond 😉 Daarna bak ik nog even snel een nieuw bananenbrood, dit maal zonder extra walnoten en amandelen. Echt superlekker, dit ga ik zeker nog veel vaker doen. Ook als de challenge voorbij is. Echt fijn in plaats van brood als afwisseling, of als lekker hapje ‘s avonds op de bank. En het ruikt zo onwijs lekker wanneer het in de oven staat!!!

Dag 18
Ik merk dat ik veel positieve reacties krijg als mensen horen van mijn challenge. Iedereen is geïnteresseerd en sommigen willen het ook graag proberen. Mensen zijn erg benieuwd wat ik allemaal wel en niet eet en vooral: waarom doe ik dit? Bewondering all over the place, dit geeft een goede boost om hiermee door te gaan! Al mijn vriendinnen houden er rekening mee en sommigen doen zelfs een beetje mee. Wat een grappig effect heeft deze challenge, de behoefte om geen suiker meer te eten spreidt zich uit!

Stagiaire Eva

Dag 15
Het weekend is weer voorbij en we zitten inmiddels op de helft van de challenge. WAUW! Wat gaat de tijd snel. Inmiddels zijn mijn voeten geheeld van alle wonden en merk ik dat ik steeds langer (en beter?) op hakken kan lopen. Yay! Verder begint deze week niet heel bijzonder.

Dag 16
Ook vandaag kwam ik er prima vanaf… Ik liep netjes op mijn hakjes op mijn stage. Met de nadruk op ‘op mijn stage’, want op weg naar het Audax-gebouw liep ik op ‘extra’-schoenen. Toen ik voor mijn bureautje zat, gingen die schoenen uit en wurmde ik mezelf weer in m’n hoge zwarte sleehakken. Een reden hiervoor is het feit dat CG! Tatjana en stagiaire Kelsey mij op een ochtend (al een tijdje geleden natuurlijk) betrapte op een paar nare slippers. Woops! Ik moet wel zeggen: op het pad tussen de metro tot aan het gebouw, liggen de stenen héééél schots & scheef. Só not my fault…. Dus ik besloot eens een dagje safe naar werk te gaan.

Dag 17
Over slippers gesproken… vandaag vond ik tijdens mijn meer-dan-dagelijkse Facebookscroll een hilarisch filmpje tussen de posts, van stagiaire Kelsey. En werkelijk: hij is geniaal, ik kreeg plaatsvervangende schaamte. Ik gaf hem een dikke LIKE. Ik moest zo hard lachen dat ik hem nu graag met jullie wil delen. 😉


Embarrassing, right?

Dag 18
Het is donderdag en denk gelijk aan mijn pogingen hakken kopen. Waarom? Oja, het is koopavond in Amstelveen vanavond. Weer een kans om mijn droomhakken tegemoet te lopen. Het zou zonde zijn als ik die voorbij laat gaan, niet?