Zen zonder telefoon en meer…

Redacteur Tatjana

'Elke dag beschrijf ik mijn 'mindful' momenten en schrijf ik een quote en happy moment op als een soort dagboekje.'

 

Dag 1 

Gisteravond heb ik mijn nachtkasjes alvast 'zen' gemaakt. En ik heb mijn wekker een kwartier eerder gezet dan normaal zodat ik mijn dag kan beginnen met mediteren. Via Deezer heb ik meditatiemuziek opgezocht (zoekterm: Deep Relaxation). Een vrouwenstem vertelt hoe ik adem moet halen en ik word er mega-zen van. Zo zen dat ik bijna weer in slaap val! Ik denk dat ik in het begin beter 's avonds kan mediteren. Lesson learned!

Happy moment of the day (HMOTD): 5 km rennen.

Quote: Today be good, but don't waste time to prove it.

Dag 2 

Vandaag heb ik lekker vrij en 's avonds ga ik naar een vriendinnetje in Amsterdam. Ik heb enorm gedoe met het OV. Ik baal als een stekker! Gelukkig is het bij haar heel gezellig. We zijn allebei iPhone-addicts, maar ik vraag haar om een uur onze telefoons uit te zetten. Zo kunnen we echt even goed zitten en kletsen. We luisteren zo echt goed naar elkaar. Het uur vliegt voorbij. We besluiten dit vaker te doen, goed voor je vriendschap en heel mindful!

HMOTD: Ik krijg van mijn vriendinnetje Kayleigh een te leuk notitieboekje waar ik helemaal happy van word.

Quote: De geest houdt je voor de gek door je te vertellen dat er een morgen is, zodat je vandaag kunt verkwisten.

 

Dag 3 

Mijn mindful moment van vandaag is een beetje triest. Ik heb namelijk het graf van mijn oma bezocht. Voor haar graf staat een bankje waar ik in het zonnetje ben gaan zitten. Een paar minuten focuste ik mijn gedachte op haar en onze fijne herinneringen. Ik ben niet alleen verdrietig, er verschijnt ook een grote glimlach op mijn gezicht. Mooi 🙂

HMOTD: Naar AZ – Feyenoord met mijn vader, zusje en broertje.

Quote: What you think you become, what you feel you attract, what you imagine you can create.

 

Dag 4

Deze dag vliegt voorbij! Ik heb gebruncht met de familie van mijn vriend, dat was ontzettend gezellig. 's Avonds komen er wat vrienden bij ons borrelen. Eigenlijk moet ik het huishouden nog doen en wil ik gaan hardlopen. Maar dat doe ik niet, ik plan een mindful moment voor mezelf in. Met een kop thee installeer ik mezelf op de bank en kijk wat tv. Dan val ik als een blok in slaap.

HMOTD: Aan het einde van de dag lig ik met mijn vriend op het dakterras, het zonnetje schijnt, de vogels fluiten: life is good!

Quote: Look within’, everything you want is there.

 

Dag 5

Het is druk op werk. Als ik vrij ben ga ik direct door naar de supermarkt en daarna sta ik achter de pannen. Dan doe ik de giga afwas en ruim mijn huis op. Snel spring ik in mijn hardloop tights en ren 8 km. Thuis aangekomen ben ik kapot. Deze dag was totaal niet mindful! Het was rennen, vliegen, haasten. Daarom sluit ik mijn dag af met een bodyscan meditatie van 15 minuten (check YouTube!). Ik val daarna in een heerlijke, diepe slaap.

HMOTD: Ik krijg van Marieke een compliment op een artikel dat ik heb geschreven.

Quote: The creative minds are never tidy.

 

Entertainmentredacteur Kim

Redacteur Kim schrijft in 30 dagen een spannend zomerverhaal: 'Het is nog best lastig om te stoppen met schrijven als je eenmaal in de flow zit. Het liefst schrijf ik dan aan een stuk door, maar dat was natuurlijk niet de bedoeling van deze challenge. Dit heb ik opgelost door mijn ideeën in steekwoorden op te schrijven en er de volgende dag mee verder te gaan. Check hieronder mijn zomerverhaal tot nu toe.'

1 juli 2014
Piep piep piep… Yes! Dit is de enige dag dat ik niet chagrijnig wakker word van die irritante rot wekker. New York here I come! Het was nog even spannend, want ik moest wel eerst slagen. Dat
was namelijk de enige voorwaarde dat ik écht weg kon. Maar mijn diploma is binnen. Nog maar een nachtje en ik ga. Er staat alleen nog 1 ding op mijn to do-list: welke van mijn 33 paar lievelingsschoenen moet ik meenemen?!

2 juli 2014 
9 uur in een vliegtuig zitten. Best eng alleen. Maar met die stapel boekjes en een leuke film overleef ik het vast. 'Is dit jouw kussen?' Verschrikt kijk ik op in de mooiste blauwgroene ogen ever. Wow! 'Uhm ja sorry', stamel ik. 'Geen probleem joh! Maar je wilt 'm vast niet meer tegen je wang houden als ik er op heb gezeten', zegt mijn nieuwe buurjongen. Ik lach en draai m'n rode wangen snel naar het raampje. Shit waarom moet ik toch altijd zo snel verlegen worden! 

3 juli 2014
De vlucht heb ik zonder moeite overleefd. Alle credits voor Julian, de leuke jongen uit het vliegtuig. Nadat hij bijna m'n kussen had geplet, hebben we non-stop gekletst. En samen een film gekeken. Waar we spontaan de slappe lach van kregen. Op hetzelfde moment een film op pauze zetten blijkt onmogelijk te zijn. Julian is 21 en gaat naar New York om zijn neef te bezoeken. Waarschijnlijk voor twee weken, maar dat kan hij nog verlengen. Zijn nummer brandt nu in m'n telefoon. 'Leuk om een keertje een biertje te drinken in onze nieuwe stad!', zei hij toen ie m'n nummer vroeg voor we het vliegtuig uitstapten. Dat ik geen bier lust, heb ik maar niet gezegd. Stiekem hoop ik dat we elkaar weer heel snel tegenkomen… Maar nu eerst mijn appartement vinden.

4 juli 2014
Ik dacht dat ik een kleine slaapkamer had, maar mijn kamer voor de komende maand is echt een bezemkast. En toch ben ik nog nooit ergens zo blij mee geweest. Het huis is van een oude lieve dame die drie kamers verhuurt. Ik heb een huisgenoot, een meisje Tara uit Londen, en volgende week komt er nog een jongen bij. Tara is echt creeeaaaazy zoals ze zelf zegt. Ik ook dus dat komt goed uit 😉 We gaan zo naar Fifth Avenue; de shopstraat van New York. Can't wait!

5 juli 2014
OMG, als ik zo doorga met winkelen, moet ik een vrachtcontainer terugsturen met nieuwe spullen. Dit heb ik gister tijdens mijn eerste shopping day gescoord:
– 1 fake Marc Jacobs-portemonnee (aangezien ik jammergenoeg nog geen echte kan betalen)
– Geweldige sleehakken bij Forever21 (of ze lekker lopen, vroeg mijn moeder meteen. Uhm nee, mam that's not the point)
– 3 basic shirtjes
– een jeans shortje
geen teken van mijn vliegtuigmaatje… Bij iedere bliep die mijn telefoon maakt, kijk ik vol verwachting. Maar nee. 
Vanavond neemt Tara me mee naar een kroegje in Greenwich village waar een vriend van haar achter de bar werkt. Ben benieuwd…

Stagiaire Lisa

Dus vanaf vandaag mag ik alleen nog maar rokjes en jurkjes dragen. Ik richt mijn kast anders in en hang alle rokjes en jurkjes voorin mijn kast. Zo zijn ze het eerste wat ik zie als ik mijn kast opendoe. Terwijl ik m'n kast opruim denk ik 'waarom heb ik deze dingen eigenlijk nooit aan?' 

Het scheelt trouwens wel dat het lekker weer is, dan vind ik het niet zo'n probleem om een rokje te dragen. Trouwens als ik een rokje of jurkje aantrek heb ik meteen het gevoel dat ik meer moeite heb gedaan om mijn outfit samen te stellen. Ik ontdek door de foto's ook steeds beter welke vorm jurkjes mij wel en niet staan. 

Op zaterdag kwam ik erachter waarom ik niet zo vaak rokjes draag… Ik was bij een persevenement en moest mijn camera mee.  Mijn rokje had geen zakken en om overal een tas mee naartoe te slepen was ook niet echt handig. Ik kon m'n cameradop ook al niet kwijt. Ik snap echt waarom ik normaal zo vaak een spijkerbroek draag. Ik gebruik het soms als halve tas.

 

De leukste outfit vind ik deze met het paarse jurkje en het kanten truitje. Ik wist eerder nooit hoe ik die top moest combineren, maar ik vind hem zo wel erg leuk eigenlijk. 

 

Doen jullie ook mee met de challenge? Let us know!