Van ‘no sugar rush’ tot make up-freak

Chef mode Iris

Dag 1. Black eyes
Het is maandagochtend, de wekker gaat, het themalied van Jaws, je weet wel, die haaienfilm klinkt in mijn oren. Dag 1 van mijn CG! make-up challenge begint!

Ik staar naar het meest rechter kleurenvakje in mijn Urban Decay Naked 2 Pallet… Zwarte oogschaduw. Zal ik? Na menig tutorial te hebben gevolgd en door goed op te letten bij de visagisten met wie ik werk, ken ik inmiddels de basics en de shapes voor een smokey eye.

Na een kwartiertje blenden met de twee vakjes links naast de zwarte, een flinke streep pikzwart oogpotlood boven en onder en wat voelt als een kilo mascara, kijk ik in de spiegel. Ik zie er uit alsof ik naar een feestje ga. Oef, dit is pittig.

Om het drama gehalte nog meer op te voeren gebruik ik mijn wijsvinger om koperkleurige losse poeder van Make Up Studio in mijn binnenste ooghoeken aan te brengen. Voila Drama Eyes! Als ik op mijn werk aankom roept de receptioniste enthousiast dat ik er fantastisch uitzie deze ochtend! Te gek! This is fun!

S’ Avonds als ik thuis kom voelt de make-up wel als een plakkaat en snak ik naar watjes en reiniger, een glanzend fris huidje en ben ik blij wanneer ik een verzorgende creme opsmeer. Aaahhhh en dit was nog maar dag 1……

Dag 2 Vandaag is groen….
Vanochtend gebruikte ik producten van Bourjois in een kleur die ik al heeeel lang niet meer heb gebruikt. GROEN! Zeg maar mosgroen.

Het Smokey eyes pallet (kleur 5001) is lekker compact en dus ook handig mee te nemen, want ik vermoed dat ik deze look vandaag overdag even moet bijwerken. Het groene Bourjois oogpotlood gebruik ik flink op de onderste waterlijn, deze smeert lekker!

Ik ben lekker bezig en vergeet prompt de tijd! Ik kom gewoon te laat op mijn werk! Normaal ben ik in 10 minuutjes klaar met mijn dagelijkse ritueel, maar nu heb ik er zeker 20 nodig!

Ook het maken van de foto neemt veel tijd in beslag. Ik probeer er leuk op te staan en bij poging 25 lukt dat. Ik heb mijn ogen open EN de make-up is goed zichtbaar, lets go!

Op de CG redactie krijg ik enthousiaste reacties en ik ben er zelf eigenlijk ook wel blij mee, dit is er eentje om vaker te doen! Groen licht voor Groen!

Vormgever Saskia
Anderhalve dag zonder suiker: so far, so good! Nouja, op dat ene smintje na wat ik nog net kon uitspugen (stond heel raar in de trein, maar: maar liefst drie soorten suiker!).

Net als het stukje vlees wat ik op het laatste moment nog aan mijn vriendje moest afstaan ‘s avonds. Blijkbaar zat er suiker in de laag paneermeel. Daar kwam ik pas achter toen hij op mijn bord lag, ik mijn eerste hap wilde nemen en mijn vriendje nog net op tijd zei: “Hij smaakt eigenlijk best zoet. Weet je zeker dat hier geen suiker in zit?” Een sprintje naar de prullenbak om nog snel de verpakking te lezen en jawel, glucosesiroop in het krokantelaagje! Heel weinig, maar toch. Principekwestie in dit geval. Toch maar geen schnitzeltje dan :-(.

Maar met havermout als ontbijt en een quinoa salade als lunch ging het verder hartstikke goed. Quinoa lijkt een beetje op couscous, is supergezond en lekker, gelukkig 😉 Nog geen ontwenningsverschijnselen, wel lichte drang naar ‘even wat snacken’ zo halverwege de middag. Reepjes paprika met wat houmous dan maar…

Gisteravond had ik meteen nog een uitdaging: mijn wekelijkse girlsnight met mijn BFF, waar we onder begeleiding van een flinke stapel koekjes onze favo series kijken. Oeps, dit wordt lastig. Een meidenavond zonder koekjes is een beetje saai! Helaas was ik vergeten dat ik iets lekkers moest verzinnen in plaats van koekjes, dus ik had niks gekocht. Snel nog iets bakken dan maar. Even googlen naar een recept voor snelle, lekkere, suikervrije koekjes. Deze werden het! Het resultaat: mwah niet slecht, maar nog een beetje droog :-(. Extra challenge: aan het eind van deze dagen de allerlekkerste suikervrije koekjes kunnen bakken ;-)!

Noot: niet in alle soorten vlees zit suiker verwerkt en in principe is dit sowieso verwaarloosbaar weinig. Vlees is dus niet ongezond en kun je gewoon eten als onderdeel van een gezonde levensstijl! In dit geval ging het om een principekwestie voor deze challenge.

Stagiaire Eva

Zachtjes hoorde ik ze in de winkel mijn naam roepen, ik mocht niet weg voordat ik ze had gekocht. Wat was ik trots op mijn splinternieuwe hakken van de Zara. Thuisgekomen staarde ik naar het paar… Tot over een paar weken dan maar weer, ofzo?

Hakken kopen leuk, maar aandoen? Daar was ik nooit zo van overtuigd. En plotseling wist ik het: DIT wordt mijn challenge. Geen work-out elke dag (dat was mijn eerste idee), want dit was al een work-out op zich!

Gister heb ik de eerste dag van de CG! 30 day challenge overleefd en hoe! Ik heb al veel dingen geleerd: ga nooit, maar dan ook nooit zonder pleisters de deur uit. Of liever gezegd, neem een hele verbanddoos mee inclusief blarenpleisters, zalfjes en andere reddingsmiddelen voor je voeten. De allerbeste treatment? Uhhh, gympies! Maar dat mag natuurlijk niet.

Het was niet eens zo zeer dat mijn voeten gister vermoeid waren, maar mijn newborns had ik eerst even in moeten lopen. That’s for sure. Dat was ik natuurlijk vergeten.

Nog nooit heb ik thuis zó snel mijn schoenen uitgegooid, pleisters geplakt en lekker de rest van de avond niets anders meer gedaan dan op de bank mijn favo serie kijken: Revenge.

O ja, bijna vergeten: vanochtend kwam ik te laat aan op de redactie. Reden? Ik zag de metro werkelijk aan mij voorbij rijden, ik wilde nog rennen… Maar dat kon natuurlijk niet. Anders had ik het gehaald. Blame it on the heels!