Nepwimpers & een yummy chocoladegezichtsmasker

Mode & Beauty chef Iris

Dag 18. GEEN photoshop 😉
Okay, over deze look valt niet zo heel veel te vertellen, behalve dan dat deze foto geen Instagram-laagje of wat dan ook bevat. Deze MAC lippenstift is ‘t allerroodste rood dat ik ooit heb gezien en ik hou d’r van!

Dag 19. It’s my party…
Om heel eerlijk te zijn, speel ik vandaag een beetje vals. Ik heb helemaal geen feestje, maar deze look is een tijd geleden door een visagiste gemaakt en wilde ‘m heel graag met jullie delen… Nepwimpers, pruik, it works!

Dag 20. NEE NEE NEE
Ik kijk onder op het doosje. ‘Posh Peacock’ staat er op. Foei, dit is wel heel erg blauw. Ik heb het vermoeden dat dit niet gaat werken. En dat doet het ook niet. Wellicht dat ik hem nog een tweede kans geef verderop deze week, maar ik voel me geen chique pauw in ieder geval.

Dag 21. Krultang
Omdat ik vandaag weer geen inspiratie heb, haal ik de wimperkrultang maar eens tevoorschijn, gewoon om eens te kijken of ‘t ‘echt werkt’. Voorzichtig zet ik het martelwerktuig aan mijn wimperrand en knijp ik hem dicht. Helemaal zo gek nog niet! Mijn wimpers dansen krullend omhoog. Hierbij hoef ik maar een dun laagje mascara aan te brengen. Ik kies weer voor mijn fluor roze MAC lippenstift, want ik ben hier echt een beetje verliefd op geworden…

Lieve lezers, ik beloof jullie en mijzelf creatieve beterschap de laatste week van de challenge (hoera!) want ik heb het gevoel dat ik de laatste week niet alles er uit heb gehaald wat er in zit…

Vormgever Saskia

Dag 19:

Vandaag ben ik een dagje vrij (het leven van een freelancer ;-)), dus ik doe lekker rustig aan. Ik vind tijdens het opruimen een chocoladegezichtsmasker in mijn badkamerla, en ik weet dat ik geen suikers mag, maar wel op mijn gezicht ;-)! Dus hup, lekker dat maskertje erop! Daarna is mijn huidje heerlijk zacht en ik ben nog steeds suikervrij :-).

‘s Avonds heb ik zin om lekker te koken dus ik maak pasta met verse tomatensaus en een biefstukje met zelfgemaakte (!!) tzatziki (want in die van de supermarkt zit suiker). Superlekker, maar wel een beetje veel knoflook 😉 Het recept is heel simpel, gewoon komkommer raspen, knoflook erbij, kwark erbij, beetje peper, zout en olijfolie en een uurtje in de koelkast, klaar!

Dag 20:

Vrijdag lunch ik met bananenbrood, ‘s avonds lekker gebakken aardappeltjes (zelf gekruid), salade en een lekker stukje gestoomde tilapiafilet (ook zelfgekruid, het begint al te wennen).

Dan is het weer tijd voor boodschappen, hier begin ik wel tegenop te zien. Ik weet inmiddels heel goed wat ik wel en niet kan pakken, maar ik begin me er aan te ergeren dat er zo veel dingen zijn waar suiker in zit en dat ik dus zoveel beperkter ben. Qua maaltijden overdag is dat niet zo erg, vers koken is lekkerder dus dat is allemaal prima en goed te doen. Maar tussendoortjes zijn gewoon lastig en zonder suiker of gezondere alternatieven zoals agavesiroop of stevia (en geen stoffen als aspartaam ofzo, natuurlijk, over ongezond gesproken!) kun je ook zoveel zelf bakken of maken.

Ik kijk wel uit naar het einde van de challenge, dan kan ik gaan experimenteren met al die producten en veel meer gezondere tussendoortjes maken! Chocolatechipcookies met gezondere suikers, bijvoorbeeld :-). De recepten stapelen zich al op want ik kom natuurlijk veel tegen tijdens mijn zoektocht, maar ik kan er helaas nog niets mee!

Dag 21:

Maar we gaan natuurlijk vrolijk verder, nog maar anderhalve week te gaan! Gisteravond tijdens het boodschappen doen heb ik verse gerookte makreel gehaald bij de viskraam naast de supermarkt en die ga ik vandaag (voor het eerst in mijn leven) schoonmaken. Een precisiewerkje, maar jammie wat is het de moeite waard! Ik maak met een restje tzatziki en een deel van de makreel een snelle makreelsalade voor op brood voor de lunch. Vervolgens stort ik me op een pompoen, waar ik pompoensoep van maak voor zondagavond, dan heb ik geen tijd om te koken dus doe ik het nu maar. Goed bezig al zeg ik het zelf, ik voel me een echte keukenprinses ;-).

‘s Avonds komt er een vriendin bij ons eten. Later gaan we uit, lekker dansen! We eten zelfgemaakte verse pizza. Mijn vriendje kneedt het deeg en maakt de bodem. Daarna beleggen we de pizza met deels tomaten, parmaham en geitenkaas, en deels met tomaten, courgette en makreel. OMG! Wat lekker! Hij is helaas veel te snel op :-).

Dag 22:

Vandaag doe ik het rustig aan, lekker uitbrakken van het uitgaan van gisteravond! Echt in tijden niet zo lekker gedanst :-). ‘s Middags heb ik een koffiedate met een vriendinnetje in de stad, even lekker bijkletsen. Daarna thuis snel een kom pompoensoep en dan hup, door naar de salsales, wéér dansen! Zo voorbij dat weekend, veel te snel, maar wel vol gezonde dingen en maaltijden en lekker veel koken!

Stagiaire Eva

Dag 19
Vandaag zijn die hoge, zwarte heels weer aan de beurt. Je weet wel, die ene waar ik soms nog wel op waggel en met veel geweld uitgooi wanneer ik thuiskom. Ook vandaag word ik er niet vrolijk van. Onderweg naar de metro aan het eind van de dag, word ik met de minuut meer gefrustreerd. Mijn voeten trekken het niet meer en het komt ook nog eens met bakken uit de hemel. Eventjes heb ik zo’n dagdroompje waarin ik mijn hakken uit doe en op blote voeten verder huppel, in een grote groene weide. Reality check: ik loop nog steeds door de stromende regen. Als ik de metro haal (miracle), is er natuurlijk geen zit-plekje meer voor mij. Zo’n spijt dat ik m’n ‘extra’-schoenen niet bij me heb… :-(.

Dag 20
Nope, donderdag ben ik niet meer naar de koopavond geweest. Lui als ik ben, liever She’s The Man kijken.. I know, bad. Daarom ga ik dit weekend mijn mission voortzetten. Daar loop ik, alle winkels langs. Het is niet te geloven, maar bij de New Look vind ik niet één, maar wel zes paar leuke hakken! Suede, lak, naaldhak, blok-hak: lekker zittend en nog goedkoop ook. Voor 25 euro, besluit ik toch maar te beginnen bij één paar: donkerblauwe heels: a match made it heaven.

Yes, die blauwe in het midden zijn het geworden!

Dag 21
Het is alsof hoofdredacteur Marieke een huge chocoladetaart bakt, vormgever Saskia de grootste snoepwinkel ever binnenloopt en chef Tatjana een miljoen uitgeeft: ik heb de All Stars gekocht waar ik al een tijdje van droom. Na stad en land te hebben afgezocht, stonden ze gewoon bij de America Today op mij te wachten. Bordeaux, nog zo mooi schoon én laag… Ik mag ze dus nog niet aan. K i l l i n g.

Dag 22
Natuurlijk moet ik mijn nieuwe heels vandaag uitproberen. Hoewel ze bij het passen lekker liepen (geleerd van Dyanne: ze moeten bij de eerste passessie al lekker lopen), moet ik nog zien hoe ik er vandaag mee af kom. Meevaller: ze zijn open, dus een goede reden om mijn dag te beginnen met een paar ‘extra’-schoenen. ;-), want het regent weer eens! Deze challenge was nóg leuker geweest in de zomer…