#furbyfun & crazy talk…

Hoofdredacteur Marieke

Dag 26
Yes, bijna weekend. Na deze rommelige week verheug ik me op een superchill vrijdagavondje. Ik bestel lekker sushi voor mezelf, zet een verstand-op-nul-chick flick op en nestel me op de bank met een pot thee en iets lekkers. Nope, nog steeds geen chocola, maar zo’n grote krakeling-koek. Mij hoor je niet meer voor de rest van de avond ;).

Dag 27
Ik moet eigenlijk van alles doen in m’n huisje en ook nog wat werk en administratie (blegh), maar er komt weinig uit m’n handen. Ik ga de stad in om een cadeautje voor m’n moeder te kopen (die chocola is niet meer gelukt in Antwerpen) en winkel een beetje maar koop verder niets (prestatie!). Wel verwen ik mezelf met een gezond vers sapje, een verrukkelijke chai latte en een lekker broodje. Ik kwijl wel even voor de vitrine met allerlei chocoladetaarten en koekjes etc, maar ik blijf sterk! WOEHOE! ‘s Avonds geniet ik met twee vriendinnen van een uitverkocht concert van Emeli Sandé. Wat een superchick!

Dag 28
Hieperdepiep voor m’n mams! Ze wordt 65 jaar en daar hoort natuurlijk een bijzonder cadeau bij: een gouden medaillon. Ze is helemaal blij, yay! 🙂 Er staat een uitgebreid diner op het menu met als afsluiter tiramisu-ijs. Helaas zit er chocola doorheen, dus ik moet afslaan, dammit. M’n broer vindt het maar belachelijk en ik krijg nog serieus bijna ruzie met ‘m ook! Pffff… Gelukkig hebben we toch een hele gezellige avond. Zonder chocolat pour moi, dat helaas wel :(.

Dag 29
JAAAAAA! De een-na-laatste dag vandaag. Wat is het toch opeens nog best snel gegaan. Kinda. In de kast hier op de redactie staat nog een restje van het big ass choco ei van CG!’s Tatjana, in m’n la de paashaas + een ei, bij m’n vriend nog 30 pakjes chocomel, een pure chocoladereep en een Bounty en thuis mijn overheerlijke Lovechock. Can’t wait… ;).

Art Director Chris

Dag 25: #helpinghands
Meet Kesh, mijn zoontje van net twee. Hij roept de hele dag door ‘opruimen’ en hij doet het nog ook. Hij wil overal mee helpen en dus gaat de oscar voor de Best Helping Hands Ever naar hem!

Dag 26: #shareyourinspiration
Inspiratie is overal, en dus moet ik overal zijn om het te vinden. Daarom heb ik altijd een koffer vol tijdschriften, boeken, toys en andere stuff bij me om me te inspireren en inspiratie te verzamelen.

Een kleine greep? Komt ‘ie: een MacBook Pro, camera’s, stiften (zo dik en zo kleurrijk mogelijk), boeken van o.a. Anton Pieck (ja, hij die de Efteling min of meer heeft bedacht en vorm heeft gegeven met zijn briljante illustraties en ideeën), David Lachapelle (wat een fantastische foto’s!) en Tim Burton (need I say more?). Verder eDog, gadget magazines, een externe rugged harde schijf (want er past maar zoveel in mijn hoofd), een 3D-brilletje en natuurlijk mijn nieuwste aanwinst: een Wacom Inkling. Een pen waarmee je aantekeningen en schetsen op papier maakt om ze vervolgens ‘plop’ met één klik op je computer zet. Echt een briljant hebbedingetje.

Dag 27: #thisismysketchbook
En dat brengt me meteen bij de volgende tag, namelijk een kijkje in mijn schetsboek. Ik schets best veel en doe dat vaak als ik hardop denk. Ik maak veel aantekeningen in de vorm van mindmaps. Gewoon, omdat dat heel makkelijk is en associatief werkt. Op deze foto zie je daar een voorbeeld van. En dankzij die nieuwe pen vliegen mijn schetsen ook meteen mijn Mac in. NICE!

Dag 28: #itwasn’tme
Dit is er weer een in de categorie ‘klinkt simpel, is het niet’. Na een hele dag zoeken en proberen, kwam ik deze foto tegen die mijn dochtertje een tijdje terug had gemaakt terwijl ze er met mijn camera vandoor was gegaan. Wat me het meeste verbaasde is dat de foto laatst in mijn foto screensaver voorbij shufflede en zij riep ‘Kijk! Die heb ik gemaakt!’.

Dag 29: #furbyfun
Zo, alweer de een-na-laatste dag van de Challenge. De tijd vliegt ECHT! Ik ben nog volop bezig met de challenge van vandaag, maar ik moet je eerlijk zeggen, The Furbs zzzlaapt vooral heel veel. Wie weet komt er nog iets briljants uit. Ik heb The Furbinator even laten spelen met eDog, maar dat leverde een snooze contest op die de Furby met gemak won. Hij (is het eigenlijk een hij of een zij?) sliep binnen twee minuten. eDog probeerde nog met blaffen en felle lampjes het gesprek gaande te houden, maar tevergeefs…
Anyways, bedankt voor de leuke tag, Kelsey!

Redacteur Daniëlle

Dag 25
‘s Avonds ga ik uit eten met mijn vriendje. Normaal gesproken ligt mijn telefoon naast mijn bord en heb ik tussen het voor- en nagerecht minstens één keer (of vaker…) Twitter en Facebook gecheckt. Vanavond blijft de telefoon in mijn tas. And guess what: ook zonder ons hoofdgerecht op Instagram te gooien (#diner #foodie), hebben we het gezellig. Wat zeg ik? Heel gezellig! In ieder geval héééél veel gezelliger dan dit stel:

Dag 26
Ongemerkt krijg ik toch wel wat Facebook en Twitter binnen. Bijvoorbeeld als ik op de redactie ben en langs CG!’s Eva naar mijn eigen plek loop (Facebook!) en als ik op www.cosmogirl.nl de laatste nieuwtjes check (Twitter!). Ik draai wel steeds meteen mijn hoofd weg, maar toch heb ik dan al weer een flintertje social media binnen. En het smaakt naar meer…

Dag 27
Weet je nog dat ik op dag 8 aankondigde misschien wel Facebook op te doeken? Ja, dat was dus crazy talking. Nu het einde in zicht is, wil ik niets liever dan even lekker doelloos FB-en en twitteren. Ik denk er wel nog steeds over om de apps van mijn telefoon te laten. Dan heb ik in ieder geval mijn verslaving al weer tot de helft weten te beperken.

Dag 28
Dipje? Scroll door je fotoalbums op Facebook en je bent binnen no time weer aan het shinen! Tenminste, dat blijkt uit een nieuw onderzoek. De foto’s herinneren ons weer aan good times. Maar als het alleen om foto’s gaat, dan werken oldskool fotoalbums toch ook? Ik pak een oud fotoalbum uit de kast en sla ‘m op een willekeurige bladzijde open. En jawel, hoor: supersmile!

Dag 29
Wat gaan dertig dagen megasnel voorbij! Heb ik echt dertig dagen zonder FB, twitter en groepswhatsappen gedaan? #goedbezig! Ik moet zeggen dat de dertig dagen challenge me wel bevalt. Ik voel me nuttig, a woman with a mission :-). Stiekem denk ik er over om ook de challenge te doen van CG’s Marissa. Voor een routinedier als ik is het vast een verademing om elke dag iets anders te (moeten) doen. Maar eerst 30 dagen he-le-maal niets.