Check hier de conclusies van de 30 day challenge van de CG!-redactie.

Hoofdredacteur Marieke

JAAAAAAA! Het is de allerlaatste dag vandaag! Ik heb het volgehouden! 30 dagen geen chocola, woehoeeee! Stiekem ben ik best een beetje trots op mezelf. Zeker in het begin vond ik het best lastig en later merkte ik dat ik allerlei zoete vervangers (stroopwafels, roze koeken, drop) ging zoeken. Ik kan niet zeggen dat ik helemaal ‘genezen’ ben van chocola, maar ik zal het wel bewuster eten en voortaan kiezen voor de extra pure varianten. Het was een challenge, but we’ve made it. Vandaag mag ik ein-de-lijk mijn tanden in die paashaas zetten, yay!

Art Director Chris

En dat was hem dan. Dertig dagen lang verplicht een foto (of meerdere) posten op Instagram. Ik dacht dat het een eitje zou worden. Instagram en ik zijn normaal gesproken erg buddy buddy. Maar wow, ik merkte dat ik er toch best veel moeite mee heb gehad. Vooral het ‘moeten’ brak me in het begin een beetje op. Gaandeweg ben ik het meer als FUN gaan benaderen en kon ik een beetje los gaan. Het moeilijkste was vooral om niet die dingen te posten die ik normaal gesproken zou doen. Mijn #iseefaces bijvoorbeeld. Ik heb er wel een paar ingesneakt natuurlijk! :-). Wat ik super leuk vind, is dat ik gedwongen werd outside de box te denken; verder te kijken en te zoeken naar iets nieuws en anders. De hashtags waren soms best vergezocht, en dat zorgde toch vaak voor verrassingen. Als ik terugkijk naar de beelden die ik de afgelopen dertig dagen heb gepost, kan ik met zekerheid zeggen dat ik normaal gesproken het merendeel nooit gemaakt zou hebben. Dat bedoel ik uiteraard in a good way! Maar eerlijk is eerlijk, ben ook wel erg blij nu weer even ‘gewoon’ te kunnen doen. Mocht je benieuwd zijn geworden dan kan je me op Instagram vinden als @chrismanuputty. Ik heb nog genoeg #hashtags over voor nog zeker twee #30daychallenges, dus ik zou zeggen: I keep you posted!

Chef mode & beauty Iris

Na 30 dagen stoeien met deze challenge kan ik concluderen dat ik een paar supercoole ontdekkingen heb gedaan. Petrolblauwe eyeliner is te gek. Ik ben verliefd geworden op fluorroze lippenstift van Mac en ik draag noooooit meer smurfenblauwe oogschaduw.

Daarnaast heb ik veel nagedacht over het gebruik van make-up in het algemeen. It’s so much fun! Maar daar moet het wat mij betreft ook bij blijven. Elke dag verplicht smeren, of jezelf verplichten om make-up te dragen is zonde van je tijd en je zelfvertrouwen. Ik ondervond namelijk dat elke keer als ik veel make-up droeg, ik constant moest checken of het wel goed zat en keek ik wel 100 keer per dag in de spiegel. Logisch dat ik overbewust werd van mijzelf en alle kleine foutjes zag.

Ik vond het ook best lastig om elke dag foto’s van mezelf te maken. Vaak was ik lang bezig om er leuk op te staan. Was de foto niet leuk? Dan nog een, en nog een. Ik voelde me daar heel ongemakkelijk bij. De foto komt namelijk online en blijft voor altijd op het internet zweven en dan kan het maar beter wel een goeie zijn.

Ik ben blij dat ik mijzelf niet meer elke dag op de foto hoef te zetten en dat ik weer terug kan naar af en toe een dagje ‘naakt’… Gewoon omdat het kan!

Chef Tatjana

Superleuk om nu terug te scrollen en te zien wat ik de afgelopen 30 dagen allemaal gedaan heb. Mijn eigen online dagboek. En wauw, wat is de tijd voorbij gevlogen! Deze 30 dagen cheap fun waren niet makkelijk, maar wel heel leuk om een keer te doen. En het heeft ook iets opgeleverd: mijn creditcardsaldo staat weer op 0 (en niet diep in de min). Ik heb er ook zeker iets van geleerd: eten bij vriendinnen (of bij mij thuis) is net zo leuk (of leuker) als eten in een restaurant. Dus dat is iets waar ik in de toekomst op zou kunnen besparen. Zonder geld uitgaan, is veel minder leuk. Ik ben blij dat ik vanaf dit weekend gewoon weer mijn portemonnee mag trekken.
Het valt mij heel erg mee dat ik het winkelen eigenlijk niet eens heel erg gemist heb. Normaal geef ik per maand minstens 200 euro uit aan kleding. Nu een schamele 16 :). Misschien ren ik vanaf nu toch iets minder snel naar de winkel en zal ik eerst mijn eigen kledingkast induiken – dat is inmiddels toch bijna een winkel ;-).

Ik voorspel trouwens wel dat ik deze week nog iets online koop, god wat heb ik die creditcard gemist…!

In de toekomst ga ik zeker nog een 30 dagen challenge doen. Bijvoorbeeld die van Marisa of Eva. Wish me luck!

Vormgever Saskia

Het is zover! De lunch breekt aan en de 30 day challenge is voorbij! Ik heb 30 dagen geen suiker gegeten! Wauw! Ik ben eigenlijk best wel trots! Ik voel me goed en heb eigenlijk niet eens zin om de chocolaatjes te pakken die op tafel liggen. Ik waag me er toch maar aan. Terwijl ik dit typ is de lunch voorbij en ik vraag me af: hoe voel ik me nu? Merk ik er iets van of voel ik me nog hetzelfde? Nou, ik heb in elk geval weer een after-lunch-dip en mijn hartslag lijkt wat verhoogd, ik voel me een beetje onrustig lijkt het haast wel. De vraag is alleen: is dit echt het gevolg van de suiker, of zit dit tussen mijn oren en denk ik alleen maar dat ik er ‘last’ van heb. Volgende week lezen jullie nog één keer hoe het gaat na een week weer ‘normaal’ geleefd te hebben, dus… to be continued!

Redacteur Kim

Gone
30 dagen muziek waar ik gelukkig van word, een betere challenge had ik niet kunnen bedenken. Veel nieuwe muziek leren kennen, maar ook ‘oudere’ liedjes herontdekt. Het was bijna iedere dag moeilijk een keuze te maken. Want ‘hey, wat bestaan er toch veel mooie, lieve, grappige, coole, gave, onvergetelijke liedjes’. Keuzestress dus.

Het liefst zou ik nu een mix van alle nummers posten. Dat gaat helaas niet. De dj in mij moet nog ontdekt worden. En ‘het mooiste nummer’ kiezen, is ook onmogelijk. Ieder nummer heeft weer door een andere reden een plek gekregen in mijn challenge. ‘Dan maar’ het allerlaatste muziekgeluksmomentje: ‘Gone’ van Lianne La Havas. Waarom? Dat lees je hier!

Eindredacteur Marisa

Elke dag iets nieuws doen, het is lastiger dan het lijkt. Je doet toch vaak the same old. Omdat het makkelijker is, omdat je er niet bij nadenkt, omdat het vertrouwd is. En soms ook gewoon omdat het leuk is. Maar als je erop gaat letten om elke dag iets te doen wat je nog nooit hebt gedaan, merk je dat er zoveel dingen te ontdekken zijn. Van iets kleins als een nieuwe frisdranksmaak in de supermarkt tot iets groots als het ontdekken van een heel nieuwe hobby (love Lomography!). Ik zal mezelf vaker uitdagen om iets nieuws te proberen. Gewoon, omdat het meestal vooral heel leuk is, en totaal niet eng! Maar niet meer elke dag, dat is misschien een beetje too much 😉

Redacteur Daniëlle

Jaaaaaaaaaaaaaaaa!!! #cgchallenge #30dagenzondersocialmedia #gehaald! De laatste dag is aangebroken! Vanavond om 00.01 uur mag ik weer inloggen op Facebook en Twitter en mezelf weer aanmelden bij mijn groepswhatsappen. Ik heb het gewoon gered: dertig dagen zonder social media en groepswhatsappen!

Nou ja, ‘gewoon’… Eerlijk is eerlijk: ik heb het wel gemist. Maar niet zo erg als ik het gedacht had. In het begin vond ik het vooral lastig om niet automatisch ‘even’ Facebook te checken. Later vond ik het vooral lastig om niet in groepswhatsappen te zitten. Groepswhatsappen zijn gewoon handig, punt.

Ben ik nu volledig afgekickt? Sta ik nu rustiger en meer zen in het leven? Nee en ja. Nee, ik ben niet volledig afgekickt, maar ik voel me wel relaxter nu ik niet meer continu mijn online leven hoef bij te houden. Mijn Facebook- en Twitterapp ga ik dus niet opnieuw weer op mijn telefoon zetten. Maar vannacht kruip ik wel weer achter mijn laptop om me in te loggen op Facebook…

Stagiaire Eva

Dertig dagen sjouwen, zweten, frustraties en ik-kan-nu-ECHT-niet-meer-momentjes. Maar ik ben stukken wijzer geworden over hakken: ik weet nu hoe ik hakken moet scoren, hoe ik erop moet lopen en waar ik vooral niét op moet lopen. Mijn doel was door deze challenge een grotere collectie schoenen te creëren, dát is in ieder geval zeker gelukt. Vier paar nieuwe schoenen erbij in één maand (niet ongewoonlijk), waarvan drie paar met hak en eentje zonder. Ook mijn doel om beter op hakken te lopen, is redelijk gelukt. Truth is: elk paar hakken loopt weer anders. Gecheat? Ja, dat wel. Lees hier mijn smoesjes. Wat een dagen! Dit kan ik ook weer van mijn bucket list afkruisen, een 30 day challenge doen. Challenges die bij mij stiekem op komen kriebelen: een work-out challenge (elke dag een work-out van 30 min), de challenge van CG!’s Marisa is ook toch echt wel geniaal en de nail-art challenge van Noëlla ook, respect! Voor iedereen BTW: Good job Cosmogirls!

Mode & beauty stagiaire Kelsey

Deze challenge was fun! Ook al was het fysiek en mentaal niet bepaald zwaar (behalve me in té strakke broeken en leggings proberen te hullen, size zero alert!), heb ik er wel veel van geleerd. Ik heb veel out of the box gedacht met de looks die ik maakte, waardoor ik nu combinaties draag die ik normaal niet aan zou durven. Ook heb ik een paar kledingstukken ontdekt die ik voorheen niet zo tof vond, maar nu helemaal da bomb vind! De pencil skirt en de joggingbroek bijvoorbeeld.
Al met al ben ik een leuke ervaring rijker! Ik heb niet zo afgezien als sommige collega’s hier, maar mijn portemonnee wel. Die is namelijk weer helemaal leeg door nieuwe musthaves