Van hari meditatie tot velvet vachtje…

Mode & beauty redacteur Elze

Dag 1
Ik ben zooo moe en heb hierdoor stiekem geen zin om te mediteren. Maar goed, we gaan de eerste dag niet opgeven! Ik leg wat kussentjes op de grond, maak de kamer donker en zet de meditatie muziek ready-to-go.

In kleermakerszit draai ik 20 minuten lang rondjes tegen de klok in. Vervolgens 5 minuten uitdraaien (de andere kant op). En de laatste 5 minuten lig ik op mijn rug met de focus op mijn buikademhaling.

Meteen vliegen gedachtes van die dag voorbij. De kunst is om deze los te laten. Af en toe voel ik mij opeens heel fijn. En dan plop! is het weer weg en komen gedachtes van die dag weer naar boven.

Soms doe ik stiekem mijn ogen open om te kijken hoeveel minuten er al voorbij zijn. Wat! 6 minuten nog maar? Wat gaat dat langzaam! Opeens word ik een uur later wakker midden in mijn woonkamer! Toch wel relaxed dus deze meditatie.

Dag 2
Weer ben ik moe en heb ik geen zin. Maar ik geef niet nu al op! Deze avond kies ik er voor om op bed te mediteren. Stel dat ik in slaap val, dan kan ik lekker blijven liggen. Let’s go!

Gedachtes vliegen als een malle voorbij. Ik wil ze loslaten maar het lukt niet, ik ga er juist alleen maar dieper op in! Ok, rustig blijven, niet gefrustreerd raken. Niets is goed of fout bij mediteren, het is gewoon wat het is.

Heel af en toe voel ik een fijne bubbel opkomen en dan opeens weer Plop! Weg! Tot nu toe werkt die meditatie eerder frustrerend dan rustgevend, maar wie weet zijn het afkickverschijnselen.

Dag 3
Nog steeds sta ik niet te springen om te gaan mediteren. Maar whatever, het heet niets voor niets een challenge!

De muziek begint, hetzelfde ‘liedje’ als de andere dagen. Gedachtes, gedachtes, gedachtes, ze willen maar niet weggaan. Toch blijf ik doordraaien.

Als ik de hoop eigenlijk al heb opgegeven kom ik in de laatste minuten ineens in die fijne bubbel! Yes! Toch maar goed dat ik door ben gegaan. Na de meditatie val ik heerlijk in slaap. En vandaag voel ik me best relaxed. Zou het dan toch werken?

Modestagiaire Noëlla

Dag 1: FAIL!
Het is verschrikkelijk, I know. Met 1000 smoesjes zoals ‘ik heb geen tijd’, blijven mijn nagels deze dag ongelakt.

Mijn inspiratie is ver te zoeken en eerlijk gezegd heb ik ‘s avonds ook geen zin meer om met natte nagels op de bank te zitten.

Luiheid ten top! Ik schaam me er eigenlijk ook voor. Maar gelukkig heb ik nog 29 dagen om dit dieptepunt naar een hoogtepunt te brengen.

Dag 2: Confetti Crush
Vol goede moed duik ik CG!’s beautykast in om eens flink in de bak met nagellakjes te graaien. Als een kind zo blij pik ik de L’Oréal Color Riche Confetti Top Coat eruit. Leuk!

Voor mij als lazy lakker is een topcoat als deze al super bijzonder. Áls ik al zin heb om mijn nagels een kleur te geven, kom ik vaak niet verder dan een subtiele nude tint.

Confetti nails it is! Ik combineer deze top coat met de prachtige blauwe kleur van de Maybelline Color Show lijn (kleur: 651, Cool Blue).

Dag twee is geslaagd, want mijn nagels vieren feest. Zonde om het er weer vanaf te halen! De confetti-vlokjes vinden het ook nog lang geen tijd om te gaan, want zelfs de in aceton doordrenkte wattenpads krijgen ze niet van hun plaats af.

Dag 3: Fluweel Fun
Een fluwelen vachtje op je nagels. Ik had het vaker voorbij zien komen en nu wil ik het graag zelf uitproberen.

Ik ga aan de slag met het pakketje van Ciaté, te verkrijgen in drie verschillende kleuren.

Het pakje bevat een nagellak (ik draag de kleur: 3am Girl), een potje met fluweelpoeder en een kwastje.

Stap 1: Lak al je nagels met één laagje nagellak en laat dit drogen.
Stap 2: Breng nu op één nagel een royale tweede laag aan.
Stap 3: Strooi meteen het fluweel over de nagel totdat deze helemaal is bedekt.
Stap 4: Herhaal stap 2 en 3 voor elke nagel.
Stap 5: Geef de nagellak even de tijd om te drogen en veeg daarna de overtollige stofjes weg met het kwastje.

Het resultaat? Aaibaar, fluffy, maar toch classy.

Tip: Ga niet onder de douche totdat je je nagels zat bent :). Doe je dat wel, zoals ik? Zeg dan maar vaarwel tegen de helft van je velvet vachtje!

Dag 4: Stickeren maar!

Nu ik toch bezig ben met het uitproberen van verschillende nail art-technieken, mag de nail patch natuurlijk niet ontbreken.

Ik denk dat veel van jullie AL LANG bekend zijn met deze sticker-techniek ;)Hoog tijd voor mij om een poging te wagen!

In onze nagel stash kom ik deze blauwe glitter patches tegen met ombre effect (Sephora, kleur: A16 Blue Lagoon).

Wat een uitvinding! Het is alleen een kwestie van plakken, folie verwijderen en bij vijlen. Maar dat wisten jullie waarschijnlijk al… Waarom heb ik dit nooit eerder gedaan?

Het resultaat is geweldig! Het lijkt alsof mijn nagels perfect gelakt zijn én ze zijn waterproof. Geen halve stickers die verdwijnen in het doucheputje, yay!

Chef Tatjana

Maandag word ik wakker en voel ik dat er iets anders is. Maar wat is het ook alweer? O ja, onze CG! challenge gaat van start. Mijn doel: zo weinig mogelijk geld uitgeven aan leuke dingen. 30 dagen lang. Wat een opdracht… Terwijl ik er nog eens goed over nadenk, zet ik een kopje thee.

Bij mijn favoriete Yogi Tea staat er altijd een spreuk op het labeltje. Vandaag lees ik: ‘One who knows how to enjoy life, does not need riches’. Wauw! Dat wordt mijn motto de komende 30 dagen.

De tweede avond had ik eigenlijk met een vriendin in de stad afgesproken. Maar ik bedenk me dat het goedkoper kan.
Ik fiets naar haar huis en drink daar thee in plaats van in onze stamtent. Ook supergezellig!

De derde avond ga ik naar de sportschool. Dat kost mij niets extra’s, want ik heb een abonnement. Maar als je dat niet hebt, een tip: je kunt bij de meeste sportscholen een gratis les volgen. Probeer bijvoorbeeld eens Zumba of SH’bam – cheap fun!

Nu het weekend eraan zit te komen, begin ik al iets meer te stressen. Als ik het hele weekend thuis moet blijven, wat ga ik dan doen?! Als iemand tips heeft, zijn deze altijd welkom 😉 Enne… gelukkig heb ik altijd nog CG!’s Furbs <3 om mij te steunen. Gratis!