Inspi quotes en een spannend verhaal

Redacteur Tatjana

Dag 6 

Gisteren was heel druk, dus vandaag begin ik mijn dag mindful. Ik neem een keer de tijd om te ontbijten, normaal doe ik dat heel gehaast. Ik eet een gezond ontbijt, yoghurt met aardbeien, kokosschaafsel, chiazaad en een blokje chocolade. Het is echt relaxed om de dag zo te beginnen!

Happy moment of the day: Mijn trein rijdt niet en ik besluit spontaan met mijn vriendinnetje Sandra af te spreken. Ik heb haar 4 (!) maanden niet gezien en het is ontzettend gezellig!

Quote: Relax. Let every moment be what it’s going to be. What’s not will fade away.

Dag 7 

De eerste week vliegt voorbij, wat zal ik vandaag eens gaan doen? Ik ben iets aan het bedenken, maar dan appt mijn vriendinnetje Maartje me. Haar tip: Kleur een mandala in. Ik zoek een paar leuke mandala's via Google en 's avonds zit ik braaf met potloden aan mijn tafel te kleuren. Ik voel me een beetje belachelijk, ik ben 27 en ga een keurplaat inkleuren. Maar als ik klaar ben voel ik me helemaal zen, een aanrader dus!

HMOTD: Op de redactie ijs eten dat over was van de ijstest.

Quote: Gedachtes zijn geen feiten.

Dag 8 

Vandaag werk ik thuis en ik heb het heel erg druk. Ik besluit 's avonds mindful te zijn, ik ga uit eten met vriendinnen. Maar ik heb niet echt mindful gegeten, dat realiseer ik me pas als het toetje op is, oeps! Dan maar mindful genieten van de koffie die we bestellen. Heb ik op het nippertje toch nog een moment mindful meegemaakt vandaag…

HMOTD: Ik heb vandaag een mooi cadeau voor moederdag gescoord.

Quote: Make more moves and less announcements.

 

Dag 9

Na het werk ga ik meteen boodschappen doen en koken. Omdat ik een half uurtje over heb voordat mijn afspraak komt, besluit ik me mindful op te maken. Ik selecteer mijn make-up en de look en daarna maak ik de perfecte smoky eyes. Ik ben ontspannen en heel gefocussed op het aanbrengen van de make-up.

HMOTD: TGIF! Het is vrijdag, weekendgevoel!

Quote: Don't forget to love yourself.

Dag 10

Vandaag heb ik een bed-dag ingepland. Deze tip komt uit het boek Tranquilista (een aanrader). De schrijfster doet dat een keer per maand, de hele dag lezen, series kijken en relaxen. Ik vond dat zo'n goede tip. Het leuke is dat ik er al de hele week naar uit keek. Dit is superontspannend, ik ga het zeker vaker doen!

HMOTD: Weten dat ik de hele dag niets moet doen.

Quote: Kindness. It doesn't cost a damn thing. Sprinkle that shit everywhere!

 

Entertainmentredacteur Kim

Deel 2 van het spannende zomerverhaal lees je hier. Deel 1 gemist? Klik hier

6 juli 2014
?Wat een geweldige avond! De vriend van Tara is misschien nog wel gekker dan zij is. Een perfect match zei ik meteen. Waarop Taar snel 'sssst', siste. Later vertelde ze me dat ze vanaf minuut 1 al een crush op barman Chris heeft. Snap ik helemaal. O ja voor ik het vergeet; rumour has it dat het spookt in ons schattige appartementje. Tara hoort 's nachts steeds iemand op de gang lopen. Ik houd maar vol dat het bij de buren is. Anders doe ik zeker geen oog dicht.

7 juli
Yes! Ik heb een berichtje van m'n vliegtuigvriend: 'Hey Tess! Bijgekomen vd lange vlucht? Ook zo'n jetlag of valt het mee? Hoop dat je nieuwe crib bevalt. Snel een biertje drinken? X' Ik ken z'n sms inmiddels uit m'n hoofd, zo vaak heb ik 'm gelezen. Alleen over mijn antwoord twijfel ik nog. Ik heb al 6 keer iets ingetikt. Als ik aan Taar vraag wat ik moet terugsturen, schiet ze in de lach. 'Zo moeilijk is dat toch niet, gekkie. Stel morgenavond bij de bar van Chris voor. Leuke plek en als het niets is, kan de barman je redden.' Dat is eigenlijk best een goed idee. Ik tik het berichtje en voor ik me kan bedenken, druk ik op 'send'.

8 juli
'Shit, had ik nu maar dat rode jurkje meegenomen!', roep ik boos tegen m'n ienimieni kledingkast waar ik nog net de inhoud van m'n koffer ingepropt kreeg. Die ligt inmiddels als één onoverzichtelijke hoop op m'n bed. Mijn nieuwe aankopen bovenop. Niets lijkt leuk genoeg. Taar steekt haar hoofd om de hoek en vraagt lief: 'Hulp nodig?' Ik knik 'ja'. 'Wat had je aan toen hij je voor de eerste keer zag?' 'Deze broek, dit shirtje, trainingsjackje toen het kouder werd en m'n nieuwe sneakers.' Tara mompelt wat over 'die sporty look heeft-ie dus al gezien' en begint de stapel door te spitten. Ze haalt er een groen shirtje uit, m'n zwarte sleehakken en skinny jeans; 'Zo, niet te overdreven, niet te casual; precies goed!' Ik hoop zo dat ze gelijk heeft…

9 juli
'What a gentleman!', schreeuwde Chris gisteravond met een big smile in m'n oor. Ik wist bijna zeker dat Julian dit hoorde, maar dat kon me eigenlijk niet zoveel schelen. Hij mag best weten dat-ie een heer is. Zo leuk en grappig als onze eerste ontmoeting hoog in de lucht, zo hilarisch, geweldig en bijzonder was deze eerste echte date. We kletsten aan één stuk door. Over onze serieverslaving, bier (hij is er nu achter dat ik het niet lust) en natuurlijk the big Apple. Hij zit er aan te denken om ook een maand te blijven. Dat vind ik natuurlijk allesbehalve erg 😉 Aan het einde van de date heeft-ie me netjes thuis gebracht. En met de woorden; 'Voor de volgende keer weet ik een heel bijzondere plek…', En met een kus op mijn mond en een knipoog nam-ie afscheid.

10 juli
'Die Gérard is volgens mij wel een gezellige dude en dan heb ik het nog niet eens over zijn looks…', zegt Taar terwijl ze in één vloeiende beweging haar eyeliner aanbrengt. 'O ja, ik ben benieuwd! Ik ben hem nog niet tegen gekomen…' Onze nieuwe Franse huisgenoot is gisteravond aangekomen. En volgens Tara is het de knapste jongen die ze ooit heeft gezien. 'En Chris dan?', vraag ik nieuwsgierig. 'Die ziet mij toch alleen maar als 'een vriendin'. Taar loopt de badkamer uit om koffie voor ons te halen en ik spring snel onder de douche. Net als ik aan mijn geweldige date van gisteravond denk terwijl ik met mijn ogen dicht m'n haar uitspoel, voel ik dat ik niet alleen ben in de badkamer. Ik doe snel mijn ogen open en zie nog net een schaduw wegschieten. 'Taar!', gil ik. De voordeur slaat dicht en nog geen twee seconde later staat Tara weer voor m'n neus. 'Was jij net in de badkamer?' 'Nee, natuurlijk niet love. Ik kom net binnen. Wat is er? Je ziet lijkbleek!' 'O, dan zal het Gérard wel geweest zijn…' 'Dat kan niet, die kwam ik net bij Starbucks tegen. Het zal ons huisspook wel zijn', lacht Tara.

 

Stagiaire Lisa

Het gaat eigenlijk heel goed met mijn challenge. Ik vind het heel leuk om al die kleding te herontdekken. Ik merk wel dat ik makkelijker een jurkje aantrek dan een rokje. Bij zo'n rokje moet ik toch een outfit stylen, een jurkje is meestal al klaar. 

Een nadeel van al die jurkjes en rokjes is de lengte. Ze zijn al snel te kort, daarom draag ik ze dus ook niet zo vaak. Als ik ze samen met mijn jas draag, trekt die de rokjes wat omhoog. In plaats van m'n broek op te hijsen trek ik nu de hele tijd aan de onderkant van mijn rokjes. 😛 

Ik moet nog wel wennen dat ik iedere dag een foto moet maken van mijn look. Dat ben ik deze week een keer vergeten, daarom maar vier foto's van mijn outfits. Ik ga het proberen te onthouden om volgende week wel elke dag een foto te maken.