Rock die rok!

Mode stagiaire Kelsey

Dag 4: Metallica
Ik weet zeker dat als ik meiden vraag: ‘Hoe zou jij deze top dragen?’, ze antwoorden ‘onder een jasje of vestje’. Dat was ook mijn eerste gedachte. Totdat mode & beauty redacteur Elze met het idee kwam om het ergens overeen te dragen.

Wat een goed idee! Om mijn outfit wat minder popperig te maken heb ik er creepers en een stoer shortje onder gedaan.

Creepers: Alyssa
Metallic top: C&A
Duo-tone blouse: Vila
Shorts: Nelly trend

Dag 5: Rock die rok
Rokjes zijn weer helemaal in deze zomer. En dan niet de strakke rokjes, maar de wijde pofrok van jaren geleden!

Je kunt de rok heel vrouwelijk dragen maar ook stoer, speels, netjes… Alles kan, alles mag! Met de verschillende materialen en de opvallende details past mijn look wel in de speelse categorie!

Beanie: YEP collection
Gaas top: Jutka & Riska
Rok: Samsoe & Samsoe
Sneakers: Sacha
Gilet: C&A

Dag 6: Grafisch
Normaal hou ik niet zo van sportieve jasjes maar deze vind ik echt geweldig. De kleur is zo mooi diep en hij is ook nog eens lekker zacht.

Maar hoe combineer je nou zo’n opvallende kleur? Met zwart en wit natuurlijk! Dit klinkt heel veilig, en dat is het ook wel. Maar je kunt het een stuk spannender maken door verschillende materialen te gebruiken.

Het rokje is van fake leer en als je heel goed kijkt, zie je dat er ruiten op genaaid zijn. Dit in combinatie met de verticale strepen op de blouse maken de outfit een grafisch geheel.

En ja, ik heb een pet op. Voor de eerste keer in mijn leven..

Bomberjack: Monki
Blouse: Only
Rokje: Deba
Sneakers: Steve Madden
Ketting: Jutka & Riska
Pet: Zipper

Kim

Ogen dicht en luisteren maar…
Ken je dat, muziek waarvan je al bij het horen van de eerste noot kippenvel krijgt..? Mister And Mississippi heeft dit effect op mij. Niet alleen de eerste single ‘Northern Sky’, maar eigenlijk de hele plaat.

De Nederlandse band bestaat uit Samgar (zang/percussie), Maxime (zang/percussie), Tom (gitaar/toetsen) en Danny (gitaar/toetsen).
Vorige week sprak ik zangeres Maxime, een heel leuk meisje. Ze vertelde o.a. dat de band verrast is door het snelle succes.

Nog geen twee jaar geleden kwamen ze voor een schoolproject op de Herman Brood Academie samen. Inmiddels hebben ze Paradiso al twee keer plat gespeeld, waaronder in het voorprogramma van Patrick Watson (de muzikale held van Maxime).

Fun Fact: De eerste podiumervaring van Maxime was in Paradiso. Hoe cool!

Single Northern Sky:

Het hele optreden in Paradiso van 20-03:

Can’t get you out of my head!
Bijna weekend en dat vraagt om een feestnummer. Ik krijg ‘Thrift Shop’ van Macklemore & Ryan Lewis maar niet uit mijn hoofd:


Ik hoorde toevallig laatst dat er onderzoek is gedaan naar de oorzaak van het feit dat sommige nummers in je hoofd blijven zitten. Hoe het komt, is niet bekend. Maar wat je er tegen kan doen, weten ze gelukkig wel. Handig als het geen leuk liedje is!

Het nummer van begin tot eind luisteren, schijnt te helpen. Vaak onthoud je alleen het refrein. Je hersenen willen de tekst namelijk steeds afmaken, daarom blijft ‘ie op repeat staan. Je ergens anders op concentreren of een ander lied keihard aanzetten, helpt ook. Kies dan wel voor een leuk nummer.

Gary isn’t messing around
De nieuwe Jimi Hendrix, muzikale held, future of rock&roll: de 29-jarige Gary Clark Jr heeft al heel veel bijnamen gekregen. En terecht.

Geen woorden voor nodig, luister zelf maar:

Gary Clark Jr-‘Ain’t messin around’:

Sleep, sleep, sleep

Hét perfecte nummer voor deze slaperige zondagmorgen: ‘Sleep’ van Allen Stone (25)
Wat een soulsensatie 😀 Ik ben meteen klaarwakker! Én vrolijk, thanks Allen!

Allen stone – ‘Sleep’

Eindredacteur Marisa

Dag 4

Another day, another challenge. Al zie ik het vandaag niet zo zitten. Ik – fanatiek voetbalfan – heb nog een kater van gisteravond. Toen verloor Ajax van AZ in de halve finale voor de beker. Bleh. Maar opeens zie ik mogelijkheden: chef Tatjana is AZ-fan. Dus feliciteer ik haar oprecht met de overwinning en wens ik haar veel succes in de finale. Trust me, dat is iets wat ik nog nooit heb gedaan!

Dag 5
Vandaag ga ik iets doen wat ik al heel lang wil leren, maar eigenlijk altijd uitstel. Ik ga mediteren. Het lijkt me zo heerlijk om op het eind van de dag even alles van je af te zetten en helemaal zen te worden. Je ziet, ik heb romantische ideeën bij mediteren.

Online zoek ik een paar oefeningen voor beginners waar ik mee aan de slag kan. Ik kies er een uit waarbij ik me moet concentreren op mijn ademhaling, dat lijkt me het makkelijkst om mee te beginnen. Ik installeer me in mijn bed en begin…

Adem in 1-2-3-4-5. Adem uit 1-2-3-4-5. En nog een keer. En nóg een keer. Maar zen lijk ik er niet van te worden. Dit is veel moeilijker dan gedacht. Na tien minuten geef ik het op. Misschien ben ik er niet voor gemaakt om zen te zijn.

Dag 6

Paniek! Het is weekend en ik kan echt alles doen wat ik wil, maar ik heb een totale brainfart als het aankomt op iets nieuws bedenken. Ik beschouw deze dag dan ook als een verloren challenge dag.

Tot ik langs de Hema loop en daar een kweekset voor champignons zie. Ja, oké, klinkt misschien een beetje duf. Maar ik heb al moeite om een cactus in leven te houden, dus mijn eigen champignons kweken is pas écht een uitdaging.

En hoe leuk en verantwoord is het als ik mijn hele balkon kan volbouwen met eigen gekweekte groenten en kruiden. ’s Morgens wakker worden met verse muntthee die ik zelf heb verbouwd… Ik draaf door. Eerst maar eens deze unit aan de praat krijgen.

Het ziet er superranzig uit…

Maar dit moet het uiteindelijk worden!

Dag 7

Na een beetje doelloos surfen op internet doe ik me toch een ontdekking. Op slechts vijf minuten rijden van mijn huis zit Pand 14. Een cultureel platform zoals ze het zelf noemen.

Ik zie vooral dat ze veel leuke feestjes organiseren. Waarom kom ik nu pas achter hun bestaan? Op de website zie ik dat ze deze avond een gratis stand-up comedy hebben. Iets nieuws en vriendelijk voor mijn budget. Love it!

Samen met een vriend ga ik erheen. Eenmaal daar blijkt het een soort afsluitingsvoorstelling te zijn van een cursus die is gegeven aan leerlingen van het ROC Amsterdam en zit de zaal vol met vrienden en familie. Ik voel me dan ook een beetje een vreemde eend in de bijt. Maar dat is heel snel vergeten.

Deze gasten zijn echt grappig! Hoogtepunt van de avond was het lied over kalende mannen. Alleen de kalende meneer voor me leek het minder te vinden… 🙂

Pand 14