DIY-jurkjes en zenmomentjes

Redacteur Tatjana

Dag 11

Mijn moeder en zusje komen me ophalen en samen gaan we langs het graf van mijn oma. Daarna ga ik met hen mee naar huis en we geven mijn moeder een cadeautje waar ze ontzettend blij mee is. Als ik 's avonds thuis kom, zoek ik een mindful opdracht. Ik heb nog een werkboek liggen van een e-cursus mindfuness. Daar kies ik een ademhalingsoefening uit en doe die vlak voor het slapen gaan. Dat is het einde van een drukke week.

Happy moment of the day: Ik krijg een lief mailtje van mijn moeder.

Quote: Be kind. Everyone is fighting a battle on the inside as well.

 

Dag 12

Epic fail! Ik ging vandaag onder de zonnebank, 26 minuten, en had me voorgenomen om heel mindful op mijn ademhaling te letten en van de warmte te genieten. Dat ging helemaal mis. De langste zesentwintig minuten uit mijn leven! Ik dwaalde af en bleef maar op de minutenteller letten omdat ik van mezelf MOEST genieten. Dat werkte dus niet.

HMOTD: Ik heb onverwachts een hele avond voor mezelf en ga lekker koken, hardlopen en chillen.

Quote: I don’t want you to safe me. I want you to stand by my side as I save myself.

 

Dag 13

Vandaag besluit ik mijn mindfulness moment in te plannen tijdens het werk. Ik heb al vaker gelezen over '3 minuten ademruimte', maar ik heb het nog niet geprobeerd. Via YouTube vind ik een goed audiofragment. Als ik met drie artikelen tegelijk bezig ben, besluit ik 3 minuten voor mezelf te nemen. Ik plug mijn oordoppen in en volg de aanwijzingen van de stem. Na deze minuten daalt mijn stresslevel en kan ik weer verder met de producties.

HMOTD: De leren broek die ik online besteld heb, komt binnen en hij past perfect. Yaay!

Quote: Time doesn’t excist. Past & future are memory & fantasy arising now.

Dag 14

Ik vind het tijd om mijn kennis over mindfulness een opfrisser te geven. Daarom zoek ik de 7 pijlers van mindfulness op. De opdracht die ik mezelf vandaag geef: lees de pijlers aandachtig doorlezen en leer ze begrijpen.

HMOTD: Ik heb mijn haar donker geverfd. Happy new hair!

Quote: Truth is a journey, not a destination.

 

Dag 15

Ik eet vandaag bij mijn ouders. Zonder reden ben ik een beetje chagrijnig. Na het eten, speel ik Guitar Hero. Dat MOET wel mindful. Zodra je aan iets anders denkt, mis je een noot en verpest je het nummer. Supergeconcentreerd speel ik een moeilijk nummer – waarvan mijn vader nog zegt dat het me echt niet gaat lukken – uit, ha! Het werkt als een soort therapie. 😉 Daarna komt mijn zusje met een nieuwe Magnum aanzetten en ben ik weer helemaal vrolijk & zen.

HMOTD: Deadline op het werk gehaald!

Quote: Don’t stay where you are tolerated go where you are celebrated.

 

Entertainmentredacteur Kim

Deel 3 van het spannende zomerverhaal door CG!'s Kim. Benieuwd hoe het begint? Lees deel 1 hier en deel 2 hier.

 

11 juli

Ik weet het zeker: Soho is mijn favoriete buurtje. De coolste winkels en restaurantjes vind je daar. We zijn net terug van een shopdag – voor mij window shoppen anders kan ik volgende week weer terug naar Nederland, want geen geld – en zitten nu bij Chris aan de bar. Gérard was ook mee en is inderdaad een heel aardige gast. En één ding is overduidelijk; hij ziet Tara meer dan zitten. Waarschijnlijk is dat ook de reden dat ze hem nog niet aan Chris heeft voorgesteld. Volgens mij is dat toch haar droomman. Over droommannen gesproken, ik kreeg net een app'je van Julian: of ik morgenavond klaar ben voor een date met 'the best view ever'. Al neemt-ie me mee naar het saaiste museum ooit, dan nog zeg ik ja. Nu eerst maar eens bedenken wat ik in hemelsnaam aan moet…

 

12 juli

Wow! Julian heeft me meegenomen naar 230 5th Rooftop Bar; een gaaf dakterras met uitzicht over de hele stad. Ik heb het gevoel dat ik het Empire State Building kan aanraken. Met de lekkerste Caipirinha ooit, geniet ik van het uitzicht en mijn date. Hij is zo grappig, lief en oprecht geïnteresseerd. Zelfs als ik over ons huisspook vertel, lacht-ie me niet meteen uit. 'Misschien was ik het wel…', grapt Julian. Als ik lachend vertel dat ik er wel even aan heb getwijfeld of het Gérard misschien was, lijkt het er even op dat hij jaloers is. 'O ja, leuke jongen?', vraagt-ie. 'Erg aardig, maar niet mijn type. Ik val meer op jongens die me meenemen naar speciale plekken zoals dit dakterras…', zeg ik terwijl ik hem verlegen aankijk. Voor ik het weet, krijg ik de lekkerste kus ooit.

 

13 juli

'Wahahahaha, je bent verliehiefd!!!', gilt Tara terwijl we in de rij staan bij de Starbucks. 'Sssst, niet iedereen hoeft het te weten', zeg ik lachend. Ik heb haar net alles verteld over date twee met mijn vliegtuigmaatje. De jongen achter de balie heeft Tara blijkbaar gehoord en begint Happy van Pharrell Williams extra hard mee te zingen. 'Speciaal voor jullie girls', zingt-ie er achteraan. Hard lachend lopen we met onze koffie de deur uit richting Central Park. Een dagje park it is.

 

14 juli

Ik ben net met Julian over een nieuwe date aan het app'en als ik de voordeur hoor. Tara kan het niet zijn, zij is net weg gegaan om Chris te helpen die een personeelstekort heeft. Dat vond ze natuurlijk alles behalve erg. Misschien is het Gérard die thuis komt. Nieuwsgierig loop ik naar de hal en kijk ik naar beneden; 'Hallo?' Onze huisbaas is een paar dagen naar haar zus, zij kan het dus ook niet zijn, denk ik als ik de trap afloop. Ongemerkt knijp ik steeds harder in mijn mobiel. Shit, misschien had ik toch iets groters en gevaarlijkers mee moeten nemen om mezelf te beschermen dan de kledinghanger die ik snel heb meegegrist. Precies op het moment dat ik beneden kom, zie ik een schaduw wegschieten de huiskamer in. Van schrik gil ik het uit. De hanger valt met een klap op de houten vloer. Ik loop de woonkamer in, maar er is niets te zien. Ik ren naar boven pak m'n tas en ga snel naar buiten. Chris kan vast nog een paar handen gebruiken.

 

15 juli

'Hahaha een kledinghanger? Dat meen je niet! De volgende keer bel je mij, dan kom ik je beschermen, oké?!', zegt Julian lief terwijl ik naast hem in het park lig. We liggen hier al twee uur en ik wil nooit meer weg. En niet alleen omdat ik niet meer in mijn eentje thuis durf te zijn. Gisteravond hebben Tara en ik besloten dat we, als het even kan, niet meer alleen thuis blijven. Ik krijg weer kippenvel als ik eraan denk. Vanavond komt onze lieve huisbaas weer thuis en gaan we haar voorzichtig vragen of ze misschien weet wat het kan zijn…

 

Stagiaire Lisa

Yes! Het is eindelijk echt rokjesweer. Ik heb mijn zomerjurkjes en maxirokken vast uit de opbergdozen gehaald. Door deze challenge word ik steeds creatiever. Als het even kan ben ik bij de stoffenkraam op de markt te vinden. In mijn agenda staan allemaal schetsjes van rokken, jurkjes en andere kledingstukken die ik zou willen maken. Mijn moeder is heel goed met de naaimachine, dus als ik een patroon maak dan naait zij het zo aan elkaar. Ik heb daar echt geen geduld voor.

De jurk die ik op dag 15 aan heb, heb ik ook zelf gemaakt. Wat vinden jullie, geslaagd of niet?

Deze week heb ik meegedaan aan een hardloopwedstrijd. Voor en na die run heb ik wel een jurkje aangedaan, maar tijdens de wedstrijd niet. Rennen in een rokje ging toch echt nog even een stap te ver.