Van choco lippenbalsem tot real life ‘like’

Hoofdredacteur Marieke

Dag 6
Ha! Ik heb me tijdens het vriendinnenavondje heel goed ingehouden! Nu hielp het ook wel dat er gewoon geen chocola was ingeslagen, haha.

Wel hebben we heerlijk genoten van zelfgemaakt ijs en chips en uiteraard hebben we – tijdens het eten en het kijken van de film Brave (supercute!) – heel veel lol gehad. Ik heb mijn favoriete bruine zoetigheid dan ook geen moment gemist.

Dag 7
Lekker even een dagje de stad in om te shoppen. Toen ik in de H&M bij de kassa stond (hello nieuwe lente-sweater en loafers :), viel mijn oog op deze lippenbalsems. En check even welke smaak ik spotte: chocolate!

Toen moest ik wel even nadenken: hm, mag dit nou wel of niet? Ik bedoel, het is niet alsof ik het opeet ofzo. Maar nee, ik heb het gewoon laten liggen.

Na het shoppen mezelf nog even verwend met een portie verrukkelijke poffertjes mét poedersuiker en roomboter. Dat was lang geleden en man man man, wat was dat lekker.

‘s Avonds realiseerde ik me dat ik de afgelopen week erg veel ‘vervangende’ zoetigheid naar binnen heb gewerkt en dus heb ik serieus een appel-kaneel muffin in de prullenbak gegooid (ok, ok, ik had er ook al eentje op…)

Dag 8
Wauw! De zon schijnt en het is, ondanks de kou, echt lekker weer. In het kader van gezond-en-fit-de-lente-tegemoet, besluit ik met de fiets naar m’n werk te gaan. Ik kom ruim een half uur later hijgend, puffend en zwetend aan.

Het is deadline en dus een behoorlijk drukke dag. Rond zes uur denk ik: wacht eens even, ik heb amper aan chocola gedacht! Damn, zou ik nu al afgekickt zijn? 😉

Ook als ik ‘s avonds boodschappen ga doen en langs deze afdeling (check foto) in de winkel loop (alleen maar paas-chocolade!), doet het me gewoon niet zoveel. Ik maak even een foto en loop de winkel uit (met allerlei gezonde groenten). Het gaat me dus echt al stukken makkelijker af.

Dag 9
Tweede dagje deadline en ook deze dag vliegt weer voorbij. Van huis heb ik naast mijn lunch superlekkere crackers met biologisch kokosbrood (toch weer even mijn zoetmomentje) mee die ik als snacks tussendoor eet.

Ook heb ik nog wat noten, cranberries en een banaan liggen en drink ik liters (nou ja, bijna) water. Tot nu toe nog geen chocoladetrek gehad, yay!

Ik voel me gezond en lekker en probeer dit door te zetten door af en toe te snoepen en niet zomaar van alles naar binnen te proppen, want I love sweetness. Ik ga volhouden!

Art-director Chris

En toen zaten we alweer middenin de tweede week van de challenge. De thema’s voor mijn foto’s waren behoorlijk lastig tot nu to. #ispy vond ik erg leuk.

Zaterdag was #thatspoilsmylunch en die was moeilijk. Sowieso is er erg weinig wat mij van mijn lunch houdt. Er vliegen hier op de redactie tijdens de lunch soms onderwerpen over de tafel, dus ik ben best wel wat gewend :-).

Ik kon dus ook niet echt wat vinden voor een foto. Totdat… mijn zoontje ‘s avonds zijn hele kamer onder had gekotst. Griepje. Ik zal jullie de foto besparen (als je maag sterker is dan die van mijn zoontje, mag je natuurlijk naar mijn instagram feed gaan – ik heb je gewaarschuwd!). En hoe goor het allemaal ook was, de geur, het schoonmaken, ik had wel eindelijk mijn foto!

Toch merk ik dat ik niet heel erg gelukkig word van mijn challenge tot nu toe. Ik had verwacht dat ik helemaal los zou gaan met de challenge en de onderwerpen. Maar ik merk dat het me ook juist beklemt en me bijna tegenhoudt.

Het zoeken naar dat juiste beeld, die ene perfecte foto voelt nu tussen werk en andere dingen door als een must. Ik weet wat je gaat zeggen: “Het is een challenge! Dat hoort ook niet makkelijk te zijn!” True. Helemaal gelijk. Ik moet er meer lol in hebben, van de beperking een verrijking maken en het moet vooral FUN zijn.

Kortom, ik zoek nog naar mijn normale vorm. De losheid, creativiteit, humor en onbevangenheid die in de rest van mijn feed zit moet weer AAN. Vandaag is het thema #nevershownbefore. Het zal me lukken. Eerst even de CosmoGIRL! deadline halen en issue 114 naar de drukker en dan ga ik LOS! 🙂

Dag 05 #ispy
Mijn dochtertje had haar schaapjesrugzak in de droger gezet. Die spotte ik ‘s avonds ineens. Meteen een foto gemaakt met mijn nieuwe Nachtkijker app!

Dag 07 #ifhtatgetsalive
Ja, als deze “beestjes” toch eens tot leven zouden komen… RUN!!!

Dag 08 #alienteardrops
Alweer zo’n moeilijke! Mijn alien kon niet die dag, dus ik moest iets anders verzinnen. Thank god for Emoji en PicFrame. Type, type, knip, plak, knutsel… en KLAAR!

Redacteur Daniëlle

Dag 5
‘s Avonds zet ik om kwart voor tien de tv uit. Niet omdat ik mezelf huilend achter Facebook werp, maar omdat ik geen zin heb in tv kijken als ik niet via Twitter kan lezen wat de rest van Nederland over Geordie Shore tweet.

Ja. Zo erg is het dus met mij. Ik kruip achter mijn computer en herschrijf de eerste hoofdstukken van mijn nieuwe boek. Na een uurtje kom ik op dreef en besluit ik een all nighter te pullen, net zoals ik in het BSM-tijdperk deed (Before Social Media).

Als ik om half drie afsluit heb ik enorm behoefte aan een schouderklopje. Bijna start ik Twitter op om verkapt naar complimenten te vissen (Pfff… Eindelijk weekend! Maar de eerste hoofdstukken zijn herschreven #zwaarleven. En ik kan natuurlijk ook mijn vriendje vertellen dat ik goed heb geschreven. In plaats van een retweetje krijg ik een dikke kus. Much better.

Dag 6
Vanavond heb ik een feestje. In het begin kan ik nauwelijks een gesprek voeren, zonder dat iemand zijn smartphone erbij pakt en ondertussen Facebook checkt. Hey, Mark Zuckenberg, hiero!

Maar zodra de muziek harder gaat, verdwijnen de smartphones voor de rest van de avond in de broekzakken. Het feestje is top, zonder dat ik daar mijn online vrienden van op de hoogte hoef te stellen. Aan het eind van de avond zoek ik de gastvrouw op om haar face to face te laten weten hoe leuk (vind ik leuk!) ik het feestje vond. Ik steek er mijn eigen duimpje bij op.

Dag 7
Ik voel een soort rust die ik in tijden niet meer heb gevoeld, als ik de volgende morgen wakker word. Geen online nabeschouwing, geen foto’s waar ik mezelf in moet untaggen, geen vijf vind-ik-leukjes bij vijf dezelfde statusupdates over het feestje van gisteren. Wat heet: ik ga vandaag zelfs met een oldskool boek op de bank zitten. Aan het eind van de dag ben ik driehonderd pagina’s verder en heb ik voor mijn gevoel helemaal niets gemist.

Dag 8
Het is zwaar irritant om niet in groepswhatappen te zitten. Deze woensdag staat een etentje met vriendinnen gepland. We moeten nog overleggen wie welk gerecht maakt.

Handig als we met z’n allen in één app zitten, behoorlijk omslachtig als ik elke reactie van mij moet kopiëren en plakken in verschillende privé-apps. Wel fijn: de eerste week zonder social media heb ik overleefd. En voorzichtig, heel voorzichtig – start spannend muziekje – denk ik er zelfs over na om Facebook definitief op te geven…

Dingen die ik anders had getwitterd/geliked

Dit plaatje over social media

Dit nummer van One Direction

Gaan er vanavond nog meer mensen naar dat nieuwe programma #CheatOnMe kijken? Waarom zou je daar in vredesnaam aan meedoen?

(tien minuten later) Cheat On Me is mijn nieuwe tv-verslaving! #trash-tv #loveit!