Hartstikke verliefd? Pas op dat je niet één van deze fouten maakt.

Jij en je vriendje zijn als vier handen op zijn gespierde buik. Maar pas op dat je toch niet per ongeluk in één van deze valkuilen stapt.

 

1. Je geeft je eigen interesses op

Hij werd smoorverliefd op het meisje dat een passie had voor hip hop dansen. Dus waarom je vrijdagavondles opgeven zodat je meer tijd bij hem kunt doorbrengen? Niet doen. Hij viel juist op die sportieve chick! En doordat jullie dingen apart van elkaar te doen, hebben jullie elkaar ook nog eens plenty leuke dingen te vertellen.

 

2. Een excuus maken voor zijn slechte gedrag

Je hoeft het niet altijd met hem eens te zijn. Als hij voor de zoveelste keer te laat is, is hij op dat moment gewoon een eikel, hoe lief hij verder ook voor je is. Ga geen dingen voor hem goedpraten, als hij zelf geen moeite doet om 'sorry' te zeggen.

 

3. Je wilt hem veranderen

Lukt niet. Echt niet. Hoogstens kun je hem iets bijschaven, maar daar houdt het ook echt mee op. En gelukkig maar: jij zou ook niet willen dat hij opeens heel andere dingen van jou verwacht.

 

4. Je vraagt hem niet uit

Hallo? Contact? 1950 heeft gebeld. Ze willen hun date-regels terug. Je hoeft tegenwoordig namelijk echt niet dagen naast je telefoon te wachten totdat hij jou eindelijk eens een whatsappje stuurt. Wees born to lead en vraag hem mee uit voor een drankje in het park.

 

5. Je geeft te snel op

Knallende ruzie? LAAT DAN OOK MAAR! HET IS UIT! Jammer genoeg zul je het op die manier nauwelijks een jaar met iemand uithouden. Wanneer jullie even in een dipje zitten, hoeft dat echt niet meteen het eind van de relatie te betekenen. Haal diep adem, praat er over en ga iets leuks doen dat jullie allebei nog nooit hebben gedaan (dagje pretpark, naar een strand dat je niet kent). Een nieuwe ervaring zorgt weer voor een nieuwe loveboost.  

 

Herken jij één van deze valkuilen? Plaats je reactie hieronder. Nog niet ingelogd? Dat kan hier.