Auteur Alice Hoffman over haar favo hollywoodsterren

Alice Hoffman komt deze zomer met een nieuwe roman De drie zusjes over drie meiden: Elv, Meg en Claire. Ze zijn zusjes en één van hen heeft een geheim waar niemand achter mag komen…

Alice heeft al heel veel boeken op haar naam staan, waarvan een aantal zijn verfilmd met onder andere Sandra Bullock en Nicole Kidman in de hoofdrol. Verder is ze goed bevriend met niemand minder dan Oprah Winfrey.

CG’s Kim sprak Alice over haar nieuwe boek:

Hoe kwam je op het idee voor dit boek?
“Ik heb zelf geen zusjes, en was altijd al nieuwsgierig hoe het is om in een meidengezin op te groeien. Door me er voor dit boek in te verdiepen, heb ik het toch een beetje meegemaakt.”

Wat was je grootste inspiratiebron?
“Sprookjes! En hoe je deze kunt gebruiken om de nare waarheid dragelijk te maken. Maar ook Parijs, een fabulous city. Ik was er vorig jaar en werd meteen weer verliefd. Daarom heeft deze stad een grote rol in het boek gekregen.”

Wordt De drie zusjes ook verfilmd?
“Daar weet ik nog niets van, maar het verhaal leent zich wel perfect voor op het witte doek!”

Wie zijn jouw favoriete hollywoodsterren voor de vier belangrijkste hoofdpersonages?
“Voor de drie meisjes zou ik drie jonge actrices kiezen. Elv heeft een dark side en volgens mij is Emma Watson de perfecte match. Claire is de liefste van allemaal en die zie ik wel gespeeld worden door Hailee Steinfeld, o.a. uit True Grit. En Meg is de serieuze van de drie girls en daarvoor is Carey Mulligan perfect. Annie, de moeder van de drie, zou perfect passen bij Nicole Kidman. So, let’s call Hollywood

We geven 10 exemplaren van De drie zusjes weg! Winnen? Klik hier!

Fotocredit: Wall Street: Money Never Sleeps, Warner Bros