Date smakelijk!

Het is zo aantrekkelijk als iemand voor je kan koken. Ik zweer het je Frankee, als een man een heerlijk gerecht voor mij heeft klaar gemaakt dan zie ik mijzelf al met hem trouwen.” Het gesprek van de dag gaat weer over ‘de man’. Of in ons geval het ontbreken ervan. Mijn single vriendinnen en ik zijn nu al lange tijd single en we zijn niet anders gewend dan met zijn allen samen te koken, een flesje wijn open te trekken en te praten over ons favoriete onderwerp.

Voor mij is iemand al aantrekkelijk als diegene mijn kookkunsten accepteert. Ik ben namelijk verschrikkelijk wat betreft koken. Voedselvergiftiging is mijn specialiteit. Dus ik heb een beetje moeite met de opmerking van mijn vriendin. “Ik ga echt niemand strikken met mijn verbrande gerechten of vega schotels.” Hard gelach volgt van mijn vriendinnen, terwijl ik doodserieus ben.

Eten is mijn favoriete bezigheid. Als ik opsta denk ik al wat ik ga eten voor lunch. En terwijl ik mij volprop tijdens de lunch denk ik al aan wat ik 's avonds ga eten. En tijdens het avondeten zit ik al te denken wat ik ga snacken terwijl ik series ga kijken in de avond. Ik eet het liefst de hele dag door. Maar wat ik niet moet gaan doen is wat gaan eten met een date. Dat draait alleen maar uit op fiasco's.

Toen ik nog vlees at ging ik met mijn toenmalige date naar de Burger King. Dat had ik dus niet moeten doen. Ik wilde een hap nemen van mijn burger en de inhoud van de burger viel over mijn witte shirt. Ik kreeg een blik van mijn date alsof ik achterlijk was en ik baalde dat mijn shirt vies was. We moesten namelijk nog naar de bioscoop. En zelfs in het donker wil ik er leuk en schoon uitzien.

Ik heb ook een trauma over gehouden aan noodles. Niet die troep uit een zakje van de supermarkt, maar zo'n echte bak noodles die je kan bestellen bij een goede toko. Ik dacht slim te zijn en bestelde dus noodles, want wat kan er nou misgaan met het eten van noodles? Blijkbaar heel veel. Ik kreeg er namelijk een ongemakkelijke lepel bij en de noodles, soep en groenten vlogen alle kanten op. Zo ook naar het bord van mijn date.

Elke keer als ik een hapje ga eten met mijn vriendinnetje Anna moet ik denken aan de eerste keer dat ik bij haar ging eten. We waren aan het praten en door mijn enthousiasme vloog een rijstkorrel uit mijn mond en belande op haar gezicht. Zij zal het vast allang vergeten zijn maar dat beeld blijft mij altijd bij.

Het zal wel aan mijn chaotische persoonlijkheid liggen dat ik niet normal kan eten of een degelijk gerecht kan klaarmaken. Jammer, want het is toch een van mijn grootste passies. Dus ja, ik hoop dat mijn toekomstige partner niet ‘goede kok’ op zijn verlanglijstje heeft staan, want anders kan ik het wel schudden. ‘Chaoot’ en ‘ongemakkelijke eter’ zijn overigens wel twee eigenschappen waar ik helemaal aan vol doe! Zijn er mensen die dat wel aantrekkelijk vinden?

Frankee?