Wat je moet weten voordat je een piercing neemt

6 handige tips!

6 handige tips!

Of je nou een piercing neemt in je oor, je neus of je navel, je moet altijd oppassen dat je geen infecties krijgt. Daarom een paar handige tips!
 

1. Zoek een gediplomeerde piercer 
Loop niet de eerste de beste piercingshop binnen als je er eentje wilt laten zetten. Maar ga eerst op onderzoek uit. Let op dat iedereen in de piercingshop echt getraind is om te piercen. Geen papiertje betekent geen piercing! 

2. Vragen stellen
Stel zoveel vragen als je maar wilt, het is tenslotte jouw lichaam waar een gaatje in geprikt gaat worden. Vraag hoe lang de piercer al in het vak zit, of hij ooit complicaties heeft meegemaakt, hoe hij je piercing gaat zetten en wat hij gaat gebruiken. 

3. Steriele naald
Let erop dat de piercer de naald sterilseert. Beter teveel gesteriliseerd dan helemaal niet! Je wilt toch geen infecties krijgen? 

4. Hypoallergene piercing
Als je een gevoelige huid hebt of als je weet dat je allergisch bent voor bijvoorbeeld nikkel, zorg er dan voor dat je dit van te voren meld bij je piercer. Hij/zij zal dan een hypoallergene piercing gebruiken.

5. Pijn
Een piercing zetten is niet pijnloos, maar gelukkig duurt dit maar een paar seconden! Het kan zijn dat je een paar dagen later nog een beetje last hebt van je piercing. De huid eromheen zal opgezwollen en rood zijn. Don't worry, dit is normaal! Als de pijn, de roodheid en de zwelling na een weekblijft aanhouden, moet je even terug naar de piercingshop of naar je huisarts. Die zal dan kijken of je een infectie hebt opgelopen. 

6. Nazorg
Voordat je de shop uitloopt met je gloednieuwe piercing, moet je even aan je piercer vragen hoe je het beste je piercing kan schoonhouden. Volg altijd zijn raad op, want je wilt geen infecties krijgen!

 

Fotografie: Instagram.nl/stoneandstrand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen