HELP!

Het was weer zover; je tante kwam deze Kerst aanzetten met een of ander cadeau dat je best leuk had gevonden…. Als je vijf jaar jonger was geweest. 

Of het cadeau onder de kerstboom waar je dagenlang naar gestaard hebt, blijkt een megafout paar schoenen te zijn. Thanks, mom.

 

Je moet ervan af, van dat cadeau. Maar hoe…? CG! heeft tips voor je!

 

Be nice
Allereerst; blijf beleefd. Denk je eens in: hoe zou jij het vinden als je supererg je best hebt gedaan op het vinden van een cadeau en dat het vervolgens flink wordt afgekraakt? Bálen! Zet daarom je grootste smile op en bedank voor het cadeau. 
Is het van iemand die je heel goed kent? Probeer op een ander tijdstip en wanneer je alleen bent met die persoon voorzichtig te brengen dat het niet helemaal jouw smaak is. Enorm leuk cadeau, maar het past niet helemaal bij je.

 

You better think
Bedenk goed of het cadeau toch ooit nog van pas kan komen. Heel veel gifts blijken na een lange tijd toch nog gebruikt te kunnen worden. Als dat niet het geval is, kun je gaan nadenken over stap 3.

 

Marktplaats of Ebay
Goed, je kunt er echt niets mee en besluit het cadeau maar te verkopen. Bedenk dan wel eerst even heel goed of de persoon waarvan je het cadeau hebt gekregen, niet een fanatieke Marktplaats gebruiker is. ’T is een beetje awkward om jouw pas gegeven cadeau terug te zien op de digitale markt.

 

Ruilspel
Hebben jouw BFF’s hetzelfde cadeauprobleem als jij? Organiseer dan een ruilspel met elkaar. Wie weet vind je de trui van friend 1 juist heel erg leuk en zit friend 2 al weken te zeuren om jouw gekregen schoenen. Maak er een superleuke avond van en organiseer een doorgeef-, of dobbelspel. En nee, van ruilen komt in dit geval écht geen huilen.

 

Goed doel
Denk je dat je iemand anders blij kunt maken met jouw gekregen cadeau? Stuur het op naar een organisatie of goed doel en bezorg iemand anders happiness.

 

Verstoppen
De laatste optie: het cadeau ergens in je kamer verstoppen. Je weet dat de persoon in kwestie enorm zijn best heeft gedaan op het vinden van het cadeau en dat waardeer je. Je kunt het gewoon niet wegdoen. Dus, verstoppen it is.

 

Heb jij weleens een cadeau gehad waar je niet blij van werd? Let us know!