Check hier het recept!

JAAAA! Deze taart is superleuk om te maken en erg lekker om op te eten! 🙂

Check het recept:

Wat heb je nodig?
Voor de 'cake':

– 1 pak basismix voor taart
– twee theelepels watermeloen smaakstof
– 100 gram gepureerde watermeloen
– 120 ml water
– 120 ml olie
– 4 eieren
– 80 gram chocolate chips
– rode kleurstof voor voedsel
Voor de 'frosting':
– 230 gram roomkaas
– 120 gram boter
– 550 gram poedersuiker
– 2 theelepels gepureerde watermeloen
– 2 theelepels watermeloen smaakstof
– rode en groene kleurstof voor voedsel

Hoe maak je het?

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bodem van twee bakvormen (doorsnede 21 cm) met bakpapier en vet de randen in met bakolie of boter.

2. Je begint met het maken van de cake. Mix in een grote kom de cake mix en watermeloen smaakstof. Hierbij voeg je het water en de olie toe. Mix dit met een mixer.

3. Voeg één voor één de eieren toe en klop het tot een glad mengsel. Vervolgens voeg je de gepureerde watermeloen toe en ook dit mix je er goed doorheen. Voeg hierna beetje bij beetje de rode kleurstof toe, totdat je de kleur goed vindt.

4. Stop de chocolate chips en een theelepel bloem in een hersluitbaar zakje. Schudt dit goed door elkaar en voeg het toe aan het beslag. Giet het beslag nu in de bakvormen. Plaats ze vervolgens voor 30-35 minuten in de oven.

5. Maak de frosting. Meng in een grote kom de roomkaas en boter samen en mix dit met een mixer. Hierbij voeg je de gepureerde watermeloen toe, daarna de suiker en als laatste de watermeloen smaakstof. Meng dit alles tot een gladde massa. Scheidt de frosting in 1/3 en 2/3. 1/3 maak je groen en 2/3 maak je dezelfde kleur als de taart.

5. Haal de taarten uit de oven en zet ze op elkaar. De buitenkant van de taart besmeer je met het groene frosting mengsel, de bovenkant met de andere frosting. Als je wilt, kun je op de bovenkant van de taart nog wat chocolate chips doen als extra versiering.

Enjoy! 🙂