Yummy in your tummy!

Wauuuwie, deze watermeloen cupcakes zijn eigenlijk té leuk om op te eten… 

Het recept? Dat vind je hieronder!

 

Wat heb je nodig?

– 125 gram roomboter
– 125 gram kristalsuiker
– 125 gram zelfrijzend bakmeel
– 2 eetlepels melk 
– 2 eieren
– kleurstof (roze)
mini chocolate sprinkles

Voor de frosting:

– 250 gram roomboter
– 250 gram poedersuiker
– 2 eetlepels heet water
– kleurstof groen
– kleurstof roze
mini chocolate sprinkles

Hoe maak je ze?
1. Maak het basisrecept voor cupcakes. Voeg als laatste een druppel roze kleurstof toe en mix het door elkaar. Vul de bakvormpjes voor 2/3 en strooi wat mini chocolate spinkles op het beslag.

2. Duw ze met een houten prikker voorzichtig in het beslag. Bak de cupcakes voor ongeveer 20 à 25 minuten in de oven op 170 graden. Laat de cupcakes goed afkoelen op een rekje.

3. Voor de frosting: doe de boter in een kom en mix dit tot een luchtige smeuïge massa. Voeg dan langzaam de poedersuiker toe en mix dit tot een mooie crème. 

4. Verdeel de frosting in 2 delen. Kleur elk deel met een druoje kleurstof, één met roze en de andere met groen. Doe elke frosting in een spuitzak met een rond uiteinde. Spuit eerst een ring met de groene frosting op de cupcake en vul dan het binnenste deel op met de roze frosting.

5. Leg wat chocolate sprinkles boven op de roze frosting voor het échte watermeloen effect!

Nu zijn ze helemaal klaar om op te eten! Veel plezier! 🙂