Wat doe jij eraan?

Vanaf vandaag tot en met vrijdag is het op veel scholen in Nederland de Week Tegen Pesten. Het thema van dit jaar is Horen, Zien en Speak Up. De boodschap: Maak pesten bespreekbaar. Zwijg niet over pesten, en schaam je er niet (langer) voor, maar praat erover en kom ook op voor anderen.

Speciaal voor de Week Tegen Pesten werd de interactieve film It's Up To You gemaakt. In deze film wordt de hoofdpersoon geconfronteerd met verschillende pestsituaties. De kijker kan de hoofdpersoon zelf keuzes laten maken, over wat hij in de situatie moet doen. Hierdoor ervaar je zelf wat de gevolgen zijn, en maakt iedereen zijn eigen, persoonlijke verhaal. Zo kun je het onderwerp vanuit verschillende oogpunten bekijken. 

Bekijk hier de trailer van It's Up To You:

Wil jij de hele film bekijken? Check dan de website van It's Up To You.

Kunstenaar Jeroen Van Loon maakte voor de Dutch Design Week in Eindhoven een kunstwerk over cyberpesten. In zijn kunstwerk, Kill Your Darlings, zijn ongeveer duizend haat-tweets te zien, die door tienermeisjes de wereld in zijn gestuurd. Bij de haatberichten plaatste Jeroen ook de profielfoto's van de afzenders. Heavy

Op Mediawijzer kun je de trailer van het kunstwerk bekijken, en een interview met Jeroen himself lezen. 

Doe jij mee aan de Week Tegen Pesten? Laat het weten in de reacties.