Ieeeh, vanaf vandaag is het zover. De laatste loodjes voor eindexamenleerlingen: de examens beginnen! CG! geeft je wat anti-stresstips & wenst jullie veel succes! You can do it!

Of je nu begint met bio (havo) of met Nederlands (vwo): vanaf vandaag barst de eindexamentijd los. Na jarenlang in de boeken en eindeloos veel examens oefenen is het nu tijd voor het echte werk! Het goede nieuws? Daar ben jij echt helemaal klaar voor!

Stiekem toch nog even doorlezen, nog één examen maken of toch nog een keertje de samenvattingen doorspitten: jij bent er bijna klaar voor! Maar.. Hoe blijf je relaxed?

1.Relax en bedenk dat je het kunt! Iedereen twijfelt wel eens, maar doemdenken zorgt er voor dat je keihard in de stress raakt. Jij hebt er echt alles aan gedaan en het gaat niet fout!

2.Schrik niet als je een mini black out hebt! Een black out is tijdelijk, je weet iets even niet. Op naar de volgende vraag en er straks nog eens naar kijken.

3.Op tijd naar bed! Je bent er helemaal klaar voor en je hoeft echt niet meer te leren, lekker op tijd je bed in is nu veel effectiever voor je prestaties!

4.Gezonde spanning is niet erg. Het is helemaal niet gek dat je zenuwachtig bent en kan je zelfs helpen. Zo lang je niet in paniek raakt, mag je best een beetje gespannen zijn.

5.Vergeet na je examens niet even te ontspannen. Tijd om met vriendinnen een filmpje te pakken, vooral niet meer over het gemaakte examen te praten en op naar de volgende!

Tot slot wenst CosmoGIRL! alle eindexamengirls ontzettend veel succes; jullie kunnen het, want jullie zijn natuurlijk hartstikke born to lead!