Best day everrrr

Hiep hiep hoeraaa, het is vandaag Wereld Nutella Dag! En dat moet natuurlijk gevierd worden.

Maar omdat een boterham met de yummy chocopasta misschien iets te mainstream is voor vandaag, hebben we een speciaal Nutella-recept voor je uitgezocht.

Trakteer jezelf op deze feestelijke dag op deze amazing Nutella cheesecake. Say whaaat?

Wat heb je nodig? 
– 250 gram biscuitjes;
– 75 gram ongezouten roomboter (op kamertemperatuur);
– 400 gram Nutella;
– 100 gram 
– 500 gram naturel roomkaas;
– 60 gram poedersuiker.

Je hebt ook een middelgrote kom, een springvorm en een mixer nodig. 

1. Breek de biscuitjes in kleine stukjes en gooi ze in de kom. 

2. Voeg nu ook de boter toe, samen met twee eetlepels van de Nutella.

3. Gebruik de mixer om alles goed met elkaar te mengen.

4. Prak de hazelnoten fijn met een vork en gooi ze door je mengsel. Mix verder totdat het mengsel een beetje korrelig is. 

5. Ready? Schep je mengsel dan over in een springvorm. Druk de boel aan met de achterkant van een lepel en zet 'm in de koelkast.

6. Klop ondertussen de roomkaas en de poedersuiker samen. Is het mengsel smooth? Voeg dan ook de rest van de Nutella toe en blijf nog even verder kloppen.

7. Is alles met elkaar gemixt? Dan ben je bijna klaar! Tijd om je bodem uit de koelkast te halen.

8. Gooi nu je mixje uit stap 6 over de bodem. Versier je cheesecake met hazelnootjes, cacaopoeder of stukjes chocolade. 

9. En nu de laatste, maar ook meteen de moeilijkste stap ;-): zet je taart weer terug in de koelkast en laat 'm twee uur staan
 

Pff, dat wordt aftellen! Maar geloof ons, het is het wachten waard ;-).  

Happy Wereld Nutella Dag girl!

Pssst… Nog meer Nutella? Ga dan asap naar de dichtstbijzijnde Starbucks. Daar hebben ze vanaf vandaag namelijk een Nutella koek! Love it.