En lees het fun interview met Gillian

Alles Of Niets van Gillian King gaat over Nikki die niet alleen haar lover kwijt is, maar ook nog haar baan. Dan komt ze Thijs tegen en lijkt alles goed te komen. Tot blijkt dat Thijs helemaal niet single is! Roos is de vriendin van Thijs en heeft heel veel goed te maken met haar vriend. Lukt het haar om Thijs haar alles te vergeven? 

Benieuwd naar het boek? Goed nieuws! CG! geeft 5 exemplaren weg. Vul het formulier hieronder in om kans te maken. 

Fun fact: CG! sprak schrijfster Gillian King over haar nieuwe boek. Je leest het interview hier: 

*Waar heb jij je door laten inspireren voor Alles of niets?
Gillian:
Ik kreeg zelf een relatie toen ik op de middelbare school zat en we zijn nog altijd bij elkaar. Het leek me dan ook leuk om over jeugdliefdes te schrijven. Over hoe ingewikkeld het kan zijn om samen volwassen te worden en door de jaren heen niet uit elkaar te groeien of ‘afgeleid’ te worden door aantrekkelijke buitenstaanders…”

*Lijk je meer op Roos of Nikki?
“Oef, ik lijk eigenlijk op geen van twee. Maar als ik moet kiezen, dan denk ik dat ik, hoe gek dat ook klinkt, meer op Nikki lijk. Ze slaat natuurlijk wel door, maar ik ben zelf ook wel zo dat ik ergens vol voor kan gaan en eerlijk zeg wat ik voel op liefdesgebied. Ik zou bijvoorbeeld nooit mijn mond kunnen houden, zoals Roos dat doet. En Roos is heel planmatig en geordend en dat ben ik echt helemaal niet.”

*Heb je naast jouw lezers vermaken nog een bepaald doel met jouw nieuwe boek? Zit er bijvoorbeeld een bepaalde boodschap in?
“Vermaak is wel het hoofddoel van dit boek, maar misschien dat ik zo hier en daar toch nog wat lezers aan het denken zet over hun eigen relatie. Over het gras dat misschien groener lijkt bij de buren, maar of dat het waard is om je relatie voor op het spel te zetten…?”

*Wat is je favoriete schrijfmoment?
Ik heb niet echt een favoriet schrijfmoment, al schrijf ik wel vaak in de avond omdat ik dan veel tijd heb. Maar wat voor mij vooral belangrijk is, is dat ik een ‘leeg’ hoofd heb. Zodra ik te veel aan mijn hoofd heb, maakt het niet uit of het ochtend, middag of avond is, dan komt er geen letter op papier te staan. O, en chocola binnen handbereik, dat werkt ook heel goed om te kunnen schrijven.”

*Wat is op dit moment je favo boek?
Van alle boeken die ik de laatste tijd heb gelezen, vond ik Lieve mama van Esther Verhoef erg goed.”

*Welke jonge schrijver vind jij zelf heel inspirerend?
Ik vind Lisette Jonkman een veelzijdige, getalenteerde schrijver. En ze is ook nog ontzettend aardig.”

*Welk advies heb je voor Cosmogirls die ook van schrijven houden en ooit een boek willen schrijven?
Verbeter je schrijftechniek door heel veel te lezen. Bekijk eens hoe jouw favoriete schrijvers een dialoog opbouwen of een spanningsboog creëren. Wacht niet op inspiratie, maar ga aan de slag. Soms heb je inspiratie, maar vaak is het ook een kwestie van gewoon doen, proberen en niet opgeven. Zorg voor goede proeflezers en wees niet bang voor kritiek, je boek kan er uiteindelijk alleen maar beter van worden. En: geniet! Want schrijven is zó leuk om te doen.”