…van de auteur van Starsitter in de States!

Benieuwd welke skills je nodig hebt om een chicklit te schrijven? Meld je aan voor de exclusieve Chicklit Masterclass van auteur Renske Werner. En wie weet win je 1 van de 5 plekken!

Renske schreef de reeks Nieuw in New York en Starsitter in de States over Annelore, die sinds een paar maanden in New York woont en daar een fabulous leventje leidt.

Op 18 juni om 11:00 uur geeft Renske in Boekhandel Veenendaal in Amersfoort de masterclass: ‘Hoe schrijf je een teen chicklit’. In deze workshop geeft zij al haar schrijfgeheimen weg, ze laat zien hoe je een verhaalopzet kunt maken en legt uit wat de stijlregels van chicklit zijn.

Renske zal ook al jouw vragen beantwoorden over het schrijven van een boek. Ben jij een schrijfster in spe en wil je tips of advies? Neem dan je schrijfsels mee en Renske zal je verder op weg helpen.
En voor je weggaat krijg je een gesigneerd exemplaar mee van haar nieuwste boek!

Deze masterclass is voor vijf personen. Wil jij de masterclass winnen? Mail o.v.v. ‘Chicklit Masterclass’ je naam, leeftijd, telefoonnummer en de reden waarom jij zo graag mee wil doen naar . De winactie loopt tot en met 12 juni. De winnaressen worden tijdig op de hoogte gebracht.

Let op! Check wel eerst of je zaterdag 18 juni kan. Het vervoer van en naar de boekhandel Veenendaal in Amersfoort is niet bij de prijs inbegrepen. Alleen meiden van 12 t/m 23 jaar maken kans. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Vast een sneak preview in een mini-interview met Renske:

Hoe kwam je op het idee voor de boeken over Annelore?
“Ik was journalist en ging voor een grote opdracht naar Los Angeles. Daar liep ik voor een dagje mee met een paparazzi-fotograaf en interviewde ik echte personal assistants van de sterren (bijvoorbeeld die van Scarlett Johanson). Dit wereldje met die baantjes vond ik zo cool, dat ik een leuk personage verzon (Annelore) die ook in dat wereldje leeft.”

Wist je dat er meerdere delen zouden komen toen je aan Nieuw in New York begon?
“Tijdens de eerste afspraak met mijn uitgever kreeg ik te horen hoe dik mijn boek mocht worden. Ik schrok want ik had veel meer te vertellen. Mijn uitgever kwam toen op het idee om er een serie van te maken.”

Komt er na Starsitter in de States nog een deel?
“Ja, waarschijnlijk wel!”

Fotocredit: Mamma Mia, UPI