Sushi voor beginners

Heb je wel eens sushi gemaakt? Erg leuk om te doen, maar nog best lastig! Dit gerecht van onze Food-girls ChicksLoveFood is binnen een kwartiertje klaar, smaakt minstens zo lekker en scheelt een hoop gerol en gedoe met sushi vellen en vis of groentes die niet op hun plek blijven zitten. 

 

 

 

Voor 2 personen: 
– 2 vellen nori
– 2 kopjes rijst (sushirijst, maar bruine rijst of een andere rijstsoort kan ook!)
– stuk of 6 krabsticks
– 1 avocado
– 2 eetlepels sesamzaad, geroosterd

STAP 1: Kook de rijst volgens de aanwijzingen.
STAP 2: Zet een gaspit aan op het vuur en haal een paar keer vluchtig de norivellen door de vlammen. Hierdoor wordt je nori lekker knapperig.

STAP 3: Vouw ze vervolgens dubbel en snijd met een scherp mes dunne reepjes van de nori.

STAP 4: Snijd de avocado in stukjes en de surimi in reepjes.

STAP 5: Verdeel de rijst over 2 kommen.

STAP 6: Schep de nori door de rijst

STAP 7: Leg hier de avocado en krab op en maak de bowl af met wat sesamzaad.

STAP 8: Serveer de sushi bowl met stokjes, een kommetje sojasaus en wasabi! 

 

Op ChicksLoveFood.com en in CosmoGIRL! vind je nog meer lekkere recepten van Elise en Nina. Deze maand de lekkerste en healthy ijsjes! Yummmm!