Handig recept + fun serie om erbij te kijken

Ben jij een echte keukenprinses? Of bak je er niks van, maar vind je het wel superleuk om te bakken? Dan delen wij graag dit lekkere recept voor carrot cake met jou. CG! <3 it. Jij ook? 

Het is een perfect recept om te oefenen in de vakantie. En waarschijnlijk kan je jouw familie vanavond heel blij maken tijdens het tweede kerstdiner. 

Wat heb je nodig?

Voor het gebak:

  • 300 gram bruine (licht of donker) basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 3 deciliter zonnebloemolie
  • 300 gram bloem
  • 1 theelepel zuiveringszout (kun je ook weglaten als je dit niet hebt)
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel, plus extra om te bestuiven
  • ½ theelepel zout
  • ¼ theelepel vanille-extract 
  • 300 gram geraspte wortel
  • 100 gram fijngehakte walnoten, plus extra om te garneren 
  • 20 hele walnoten
  • Twee ronde bakblikken

Voor het glazuur:

  • 600 gram poedersuiker
  • 100 gram boter, op kamertemperatuur
  • 250 gram verse roomkaas

Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet meteen alvast een rond bakblik in met boter. Doe het bloem, zout, bakpoeder, kaneel en zout in een kom. In een andere kom mix je de suiker, eieren en olie. Vervolgens doe je de andere ingrediënten erin en stop je het vanille-extract erbij. Mix dit ook weer totdat alles vermengd is. Met een spatel verdeel je de wortel en walnoten erdoor. Verdeel het beslag over de twee taartvormen en strijk de bovenkant glad. Bak de taart voor ongeveer 30 minuten en laat ze vervolgens goed afkoelen. 

Ondertussen kan je mooi het glazuur maken. Klop de poedersuiker met de boter tot alles goed is gemixt. Voeg de roomkaas toe en blijf mixen. Zet de mixer op de hoogste stand en blijf zo nog 5 minuten kloppen tot het glazuur bleek en luchtig is. Het glazuur moet ook weer niet vloeibaar worden. Dus let goed op!

Nu kan je de taart versieren. Leg 1 taart op een groot bord en verdeel de helft van het glazuur erover. Leg hier hier de tweede taart op en verdeel de rest van het glazuur. Verdeel de gehakte walnoten over de taart en druk de hele walnoten in de zijkant. Strooi er nog wat kaneel overheen. And you're done!

Nog een leuke tip voor bij je superlekkere worteltaart. Ken je Bugs Bunny nog? Ja, die grappige konijn van vroeger. He's back! Vanaf vandaag 11.30 uur kan je hem weer zien op de televisiezender Boomerang. Have fun girls en geniet van de taart 😉